La policia de Mollerussa denuncia que fa tasques que no pertoquen al cos

Afirmen rebre un tracte “despectiu” i l’alcalde assegura que està “perplex”

Agent de la Policia Local de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Policia Local Mollerussa

La Policia Local de Mollerussa va acusar ahir a través de la secció sindical de CCOO, a l’Ajuntament, d’incomplir la normativa legal que regula el cos policial. Es queixen d’un tracte despectiu amenacen de prendre mesures legals si no se’ls escolta. Entre d’altres, lamenten que se’ls obligui a gaudir dels dies personals en unes dates concretes, la retirada de l’ajut per anar al gimnàs, i de fer-los fer tasques que no són pròpies del cos com obrir i tancar dependències municipals. 

L’alcalde Marc Solsona es va mostrar perplex davant el comunicat que van enviar als mitjans i va assegurar que tot i que ja van tancar acords amb els representants sindicals a finals de gener es tornaran a reunir amb el cos, de 18 agents, per atendre tot allò que sigui raonable.

La secció sindical de CCOO de la Policia Local de Mollerussa diu que hi ha malestar general entre els comandaments i agents del cos a causa del tracte que reben de la corporació municipal en aspectes com l’obligació de fer en unes dates concretes els dies personals. Així mateix, lamenten que se’ls hagi deixat d’abonar l’ajut per anar al gimnàs i que des de l’Ajuntament s’al·legui que s’ha reformat el de les piscines municipals. Segons els agents, aquestes instal·lacions no reuneixen les condicions necessàries, ja que no hi ha monitors i no es fan classes de defensa personal.

Una altra decisió que es critica en el comunicat de CCOO és la col·locació d’una màquina expenedora de tiquets d’autobús a les dependències de la Policia Local, i asseguren que genera malestar entre els membres del cos per-què no és una funció que està entre les que la llei estipula per als Policies Locals.

Lamenten també que se’ls obligui a portar claus de diferents dependències municipals i que això determini que hagin d’anar-les a obrir o tancar. Així mateix, diuen que se’ls obliga a transportar i posar la senyalització circumstancial en segons quins actes especials. Segons el sindicat, aquestes no són feines pròpies d’una policia professional.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va llençar un missatge de tranquil·litat i va assenyalar que tornaran a parlar amb el cos per veure quin és l’impacte real d’aquest malestar que denuncien i que s’atendrà tot allò que sigui raonable i va criticar que un comunicat no és la forma de dir les coses.

Comentaris