Foment inverteix 16 milions d'euros per millorar el ferm de l'A-2 entre la Panadella i Esparreguera

Imatge d'un tram de l'Autovia A-2
photo_camera Imatge d'un tram de l'Autovia A-2

El Ministeri de Foment ha iniciat les obres de rehabilitació superficial i estructural del ferm de l'autovia A-2 en el tram comprès entre la Panadella i Esparreguera, bàsicament a la comarca de l'Anoia.

La inversió prevista per aquestes obres suma 16 milions d'euros i els treballs s'executaran en torns de 24 hores de dilluns a dijous

autoviaEs tracta d'un tram d'autovia que té un trànsit de fins a 4.000 vehicles al dia, dels quals prop de 8.000 són pesats. Les obres permetran renovar les característiques superficials del ferm –importants a l'hora d'aconseguir una adherència adequada- i corregir els deterioraments estructurals que presenta el ferm a causa de l'intens trànsit de camions. Les obres finalitzaran al desembre de 2018 si no sorgeixen incidències durant l'execució. Foment indica que els desviaments estaran senyalitzats.

En concret, les obres consistiran en augmentar el ferm actual amb una nova capa de rodament de tres centímetres. Aquesta acció es farà en totes dues calçades en una superfície de 1.145.000 metres quadrats. D'altra banda, al carril dret, que s'utilitza majoritàriament pel trànsit pesat, s'hi faran recomposicions amb un gruix aproximat de 15 centímetres, en una longitud de 79,3 quilòmetres entre les dues calçades.

Comentaris