Formatges Camps situa dues de les seves varietats en el primer lloc del rànquing mundial

El formatger del Palau d'Anglesola va encetar el reconeixement mundial dels seus productes, l'any 2012 assolint una medalla Super Or al World Cheese Awards, amb el Lligat de cabra.

El mestre formatger Robert Camps en l'obrador del Palau d'Anglesola.
photo_camera El mestre formatger Robert Camps en l'obrador del Palau d'Anglesola.

El mestre formatger Robert Camps assoleix per a la firma Formatges Camp un nou reconeixement mundial en el World Cheese Awards, el gran concurs formatger que es va celebrar el passat 20 d'octubre, a la ciutat de Birminghan, al Regne Unit. 

http://pladurgell.opennemas.com/media/pladurgell/images/2014/11/21/2014112120493469202.jpgDesprés de dos anys mantenint productes en els primers llocs del rànquing, Camps continuava buscant la quasi perfecció de la seva alquímia lletera per tornar a demostrar que El Pla d'Urgell i el Palau d'Anglesola podien tenir un lloc de privilegi entre els formatges mundials. Els formatges del Pla d'Urgell Lligat de Cabra i Lligat d'Ovella rebien l'Or i l'Argent respectivament, seleccionats entre 2.700 varietats arribades de tot el món, en el certamen que està considerat com els Òscars del formatge.

El formatget Robert Camps, va tenir el primer reconeixement mundial l'any 2012, amb els formatges Lligat de Cabra i Blau del Nét, que van ser reconeguts amb el Super Or i el Bronze. La tasca de Formatges Camps va en la millora de les seves varietats i l'any 2013 revalidava premis amb el Crisembert que obtenia un Super Or i el Lligat d'Ovella que aquell any assolia un bronze.

Robert Camps no pot amagar la seva satisfacció, no tan sols per ell, sinó pels sis formatges catalans més, que han compartit guardons en aquest certamen. Camps ha explicat que rebre aquest reconeixement representa un premi a l'esforç i a la recerca de la qualitat dels petits productors, i per altra banda que es divulgui el nom del Palau i del Pla d'Urgell entre els cercles formatges.

Formatges Camps manipula al voltant de 2.500 litres de llet setmanals, procedent directament de ramaders amb els quals tenen un lligam directe que els permet fer un seguiment exhaustiu dels animals i de la seva producció.

Camps elabora actualment 14 varietats de formatges, i treballa en un nou projecte, que encara no ha batejat, amb el que elabora formatge de vaca de llarga maduració. Un producte actualment desenvolupa en el mateix obrador i que traslladarà a celler natural, per tal que el producte pugui adquirir les aromes naturals i propis del celler.

La passió de Robert Camps pel formatge el van portar a impulsar la Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola, que aquest any ha celebrat la segona edició.

Comentaris