Frederic Amat deixa la seva empremta a la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové

Frederic Amat revisa els seus orígens; els seus besavis van ser els fundadors de l’Enciclopèdia Espasa, originaris de La Pobla de Cérvoles

Setena edició de La Vinya dels Artistes celler Mas Blanch i Jové
photo_camera Setena edició de La Vinya dels Artistes celler Mas Blanch i Jové

La Vinya dels Artistes-Frederic AmatEl celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles va convocar aquest dissabte una nova vetllada cultural entre oliveres i ceps, una iniciativa que des de fa set edicions el celler garriguenc comparteix amb el públic del territori. Pels escenaris muntats enmig de les vinyes del celler Mas Blanch i Jové hi han passat artistes tan diversos com prestigiosos i espectacles de tot tipus: des d'òpera, fins a pallassos, passant per música de tot tipus, màgia, dansa, pintura, titelles, bombolles de sabó... I cada any, almenys una nova escultura s'ha anat incorporant a aquesta inusual sala d'exposicions, creant un patrimoni que enriqueix artísticament el municipi de les Garrigues.

La Vinya dels Artistes-Paco IbáñezEnguany, en la setena edició, l'artista Frederic Amat, gran admirador de les construccions de pedra seca de la Mediterrània ha volgut escampar de llum i il·luminar amb el seu Esclat, més d'un miler de peces de ceràmica, les roques d'un marge que rodeja un camp d'oliveres. Amb aquesta obra l'artista fa un homenatge íntim a la seva mare, la Pilar Noguera Espasa, a qui mai va conèixer en morir 5 mesos després que donés a llum.

La Vinya dels Artistes2Per inaugurar l'Esclat es va comptar amb un concert del Paco Ibáñez, gran amic de Frederic Amat, que va emocionar al públic. La festa va continuar amb un sopar servit enmig d'un camp d'oliveres i maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové.

Els més de 500 assistents també van poder visitar les altres escultures, així com la impressionant obra de 60 m. Entre el Cel i la Terra que el pintor Gregorio Iglésies va crear durant dos mesos enmig de La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler, així com l'exposició col·lectiva garriguenca 8uit de Camí de 7 artistes de la zona i que combina escultura, fotografia i pintura.

Comentaris