06.10.2022 |
Territoris.cat

#GivingTuesday, jornada alternativa altruista a les jornades dedicades al consum

El comerç en la promoció del Black Friday
El comerç en la promoció del Black Friday
#GivingTuesday, jornada alternativa altruista a les jornades dedicades al consum

El proper 28 de novembre torna una nova edició del #GivingTuesday, una jornada dedicada a impulsar la solidaritat i la col·laboració en causes socials. Aquesta data es vol convertir en una alternativa altruista a les jornades dedicades al consum com el #BlackFriday i el #CiberMonday.

El 2016 aquesta celebració va reunir un total de 321 organitzacions que van presentar 366 projectes socials. Es calcula que més de 5.000 persones van unir-se a aquesta crida y van fer donacions que van suposar un total de 558.617 euros

Aquest any, #GivingTuesday compta ja amb més de 21 entitats promotores a Espanya i un total de 175 projectes inscrits fins ara a la seva plataforma http://givingtuesday.es. Entre les iniciatives que ja s’han inscrit podem trobar organitzacions com ACNUR, l’Asociación Española contra el Cáncer, Creu Roja Espanya, la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, Médicos del Mundo, Metges sense Fronteres, Fundació Bancària la Caixa o la Fundación Telefònica, entre d’altres.

#GivingTuesday és un moviment global i solidari que vol fomentar la col·laboració i cooperació a través de les donacions i del voluntariat obert a qualsevol persona, organització o empresa que vulgui contribuir a crear un món més just i equitatiu. En aquesta edició, ens agradaria superar la xifra de donacions  de l’any passat i assolir els 700.000 euros, afirma Ricard Valls, soci director de Zohar. L’any passat les donacions del #Givingtuesday van representar només el 0,1% de les vendes del #Blackfriday, encara hi ha molt a fer.

#GivingTuesday és una campanya global promoguda, entre altres institucions, per l'ONU, que se celebra actualment a 71 països i reuneix més de 36.000 organitzacions en una jornada especial que vol convertir-se en una onada de solidaritat, en #UnDiaParaDar.1511397104_866802_1511397245_noticia_normal

Entitats promotores

Les entitats promotores del #GivingTuesday a Espanya són: Acción contra el Hambre, ACNUR, Asociación Española contra el Cáncer, Asociación Española de Fundaciones, Anesvad, Creu Roja Espanyola, Educo, Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, Fundación Telefónica, Médicos del Mundo, Metges sense Fronteres, Fundació Bancària La Caixa, Oxfam Intermón, Plan España, Vall d’Hebron, Banc de Sang, Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, WWF i World Vision.

#GivingTuesday, jornada alternativa altruista a les jornades dedicades al consum
comentaris