El Govern autoritza el pla d'inversions d'Endesa per al 2018 després d'incrementar un 50% les partides destinades a Lleida

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià portda
photo_camera Empresa i Coneixement obre un expedient informatiu a la companyia pels microtalls registrats al juny a Lleida i Albesa

El departament d'Empresa i Coneixement ha autoritzat el Pla d'Inversió anual presentat per la distribuïdora elèctrica Endesa per al 2018 després que l'empresa hagi incrementat un 50% les partides destinades a millorar la qualitat del subministrament elèctric a les comarques de Lleida. Segons informa la conselleria en un comunicat, aquest augment de la inversió -que passarà dels 14 als 21 milions d’euros- té com a objectiu millorar la qualitat del subministrament elèctric de la zona i ha de comportar la reducció dels microtalls que afecten els usuaris i que perjudiquen tant el benestar de les persones com la competitivitat de les empreses. Precisament, el departament també ha informat que ha obert un expedient a la companyia pels microtalls registrats a Lleida i Albesa els dies 2 i 9 de juny d'aquest 2017.

El nou Pla d'Inversió recull actuacions com la instal·lació de telecomandaments a la xarxa de mitja tensió, la renovació d'aïllaments o el mallat de línies

Segons el comunicat d'Empresa i Coneixement, el nou Pla d'Inversió elaborat per Endesa recull actuacions com la instal·lació de telecomandaments a la xarxa de mitja tensió, la renovació d'aïllaments o el mallat de línies, entre d'altres, que han de contribuir a reduir el nombre d'interrupcions i a facilitar la reposició del servei. Aquestes mesures s'aplicaran a les comarques de la Noguera, l'Urgell, l'Alt Urgell, el Segrià, el Pallars Jussà, la Segarra, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà.

Endesa va presentar el seu pla anual d'inversió per a l'any 2018 el passat mes de febrer, i la Generalitat va emetre un informe favorable condicionat a l'execució de les obres necessàries per pal·liar els efectes de la nevada del mes de març, i a la realització d'estudis sobre la qualitat del producte i sobre l'estat de la xarxa a les comarques de Lleida. Les modificacions presentades per Endesa donen resposta a aquests condicionants plantejats per la Generalitat. 

Empresa i Coneixement obre un expedient informatiu a la companyia pels microtalls registrats al juny a Lleida i Albesa

D'altra banda, el departament d'Empresa i Coneixement ha obert un expedient informatiu a Endesa a conseqüència de diferents petites interrupcions o microtalls del subministrament elèctric a diversos abonats de Lleida i Albesa entre els dies 2 i 9 de juny de 2017. L'objectiu és recopilar tota la informació necessària per determinar la causa d'aquestes interrupcions i si són constitutives de deficiència en el servei de subministrament elèctric.

La conselleria també recorda que des del passat mes de setembre està tramitant un expedient sancionador a Endesa per la interrupció del subministrament elèctric que es va produir a la demarcació de Lleida els dies 24, 25, 26 i 27 de març. L'expedient parteix de la consideració que la companyia va interrompre el subministrament i va incomplir els terminis de reposició del servei, supòsits qualificats de molt greus, i proposa una sanció de 2,8 milions d'euros.

Comentaris