El Govern espera tancar en ''hores o dies'' l'acord per la portada d'aigua de boca del Segarra-Garrigues

Ramon Farré diu que no és el preu de l'aigua el que frena l'entesa sinó el ''contingut, la governança i la predisposició'' de tothom sobre el projecte

Imatge del Canal Segarra Garrigues
photo_camera Imatge del Canal Segarra Garrigues

El Govern espera poder tancar en hores o com a molt dies l'acord sobre la portada d'aigua de boca a través del canal Segarra-Garrigues a una trentena de municipis de la Segarra, l'Urgell, l'Anoia i la Conca de Barberà. Després que ahir dimecres al vespre el conseller Josep Rull mantingués un breu contacte amb els alcaldes de la Segarra que estaven debatent sobre el projecte, aquest dijous el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, s'ha mostrat esperançat tot i que encara hi ha 'serrells per tancar abans de l'acord final. En aquest sentit, Farré ha indicat que la falta d'entesa no es deu tant al preu de l'aigua sinó al contingut, la governança i la predisposició de tothom sobre el projecte. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va presentar al novembre una proposta en què assumia bona part del cost de projecte que supera els 20 milions d'euros.

la falta d'entesa no es deu tant al preu de l'aigua sinó al contingut, la governança i la predisposició de tothom sobre el projecte

Ramon FarréRamon Farré ha dit que el Govern té l'esperança que el projecte de la portada d'aigua de boca de Segarra-Garrigues es pugui desllorigar en les properes hores tot i que encara hi ha feina per fer. En aquest sentit, ha destacat que l'executiu està treballant en benefici dels ajuntaments i els consells comarcals afectats i ho fa perquè puguin tenir aigua. Així mateix, ha remarcat que si aquesta no és la que prové de Rialb, per falta d'acord, l'obligació del Govern continuarà essent que aquestes comarques tinguin aigua de qualitat i a bon preu perquè garantir el subministrament és bàsic per a totes les comarques de Catalunya.

Tot i el nou projecte presentat per l'ACA el passat novembre, van sorgir discrepàncies sobre el preu de l'aigua i la seva gestió. Ara però, la Segarra estaria disposada a mantenir un preu 10 cèntims més car que el que pagarà Tàrrega a canvi de mantenir condicions com un paper decisiu en el consorci que gestionarà el subministrament i garanties que blindin les tarifes. 

El projecte de portada d'aigua de boca per aquestes comarques s'allarga des de fa dues dècades i la falta d'acord es deu a l'establiment de tres trams de preus diferents on el municipi més beneficiat és Tàrrega, amb 0,51 euros el metre cúbic, mentre que a la Segarra en pagarien 0,64 i a la Conca de Barberà 0,69. 

comentaris