EL CUINER KARLOS ARGUIñANO ELOGIA LES QUALITATS DE LA CARN DE PORC

Enric Domínguez guanya la primera Beca Gastronómica Taller Argal dotada amb 3.000 euros

Taller Argal pretén convertir-se en nucli central per a les activitats del Grup Alimentari Argal, relacionades amb la qualitat, la innovació i les tendències nutricionals i gastronòmiques.

Els directius d'Argal lliuren els premis als guardonats en la primera Beca taller Argal.
photo_camera Els directius d'Argal lliuren els premis als guardonats en la primera Beca taller Argal.

El cuiner basc Karlos Arguiñano va ser el convidat de la inauguració del Taller Argal, una nova instal·lació que vol ser centre de creació i innovació de la companyia, que té la seva seu a Miralcamp. El centre desenvoluparà iniciatives relacionades amb la qualitat i la innovació, i també analitzarà les tendències nutricionals i gastronòmiques més rellevants en el sector dels elaborats carnis i les solucions alimentàries.

El cuiner basc va recordar que se sent vinculat a Lleida i concretament a Mollerussa, ja que la seva jove és natural de la capital del Pla d'Urgell, i té dos néts que parlen català a Zarautz, localitat en la qual el cuiner mediàtic dirigeix un prestigiós restaurant.

La proposta del Grup Argal, vol convertir-se en referent del sector gastronòmic en l'àmbit nacional, donat que la innivació ha sigut l'element que més ha distingit a la companyia al llarg d'un segle de trajectòria. Taller Argal vol convocar a tots els professionals del sector de l'alimentació i la gastronomia que desitgin conèixer les darreres novetats i tendències, que es desenvolupin en el centre d'innovació.

En l'acte el president de la companyia Antonio Escribà va dir que el centre també pretén conèixer millor els clients i consumidors, millorar la qualitat i reforçar els valors de l’empresa cap a la innovació i la competitivitat. El taller té una sala de reunions, una altra de tastos, una cuina per a demostracions, una planta amb fabricació a petita escala per fer proves, un laboratori i una oficina tecnològica.

reforçar els valors de l’empresa cap a la innovació i la competitivitat

Paral·lelament al tret de sortida del taller, es va dur a terme el lliurament de premis de la Primera Beca Gastronòmica que convoca la companyia. Una iniciativa en la qual es van inscriure 80 receptes, de les quals, es van seleccionar 11 i d'aquests, tres en van resultar finalistes, les confeccionades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Enric Domínguez, Albert Capdevila i Nina Font.

Després de la deliberació, en el marc del mateix acte inaugural, el jurat va dictaminar com a millor recepta, el ravioli de pernil Argal amb salsa de carabassa i oli d’alfàbrega que va realitzar Enric Domínguez, El guanyador, que es va emportar un premi de 3.000 euros, és un arquitecte tècnic de 27 anys i natural de Lleida, a qui l'hi apassiona la cuina. Els dos semifinalistes van rebre de mans de Karlos Arguiñano un taló de 1.000 euros cadascun, que destinaran a la formació.

La Beca Gastronòmica Taller Argal, que es convoca conjuntament amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, vol ser una convocatòria anual, que doni suport a la formació de nous talents de la restauració i la gastronomia.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement