La Guàrdia Civil es presenta a la comissaria dels Mossos de Lleida per accedir a les gravacions de l'1-O

Exterior de la Comissarria dels mossos d'Esquadra a Lleida i els mitjans de comunicació
photo_camera Exterior de la Comissarria dels Mossos d'Esquadra a Lleida i els mitjans de comunicació

La Guàrdia Civil s'ha presentat aquest dijous a la comissaria de Lleida dels Mossos d'Esquadra per buscar informació sobre l'1-O per ordre del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida. Agents de paisà s'han personat a la comissaria per accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum, unes hores abans i unes hores després, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A més, el jutjat ha demanat documentació complementària. La causa està secreta i investiga si els Mossos van desobeir les ordres del TSJC per impedir la celebració del referèndum.

22664077_1497708436983203_291614188_oAquesta mateixa setmana, dimarts, la Guàrdia Civil ja es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l'1-O. Ho feien per ordres d'un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d'una denúncia d'un particular per suposada "inacció" dels Mossos l'1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l'autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d'interès en el dispositiu d'emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.

L'ordre d'aquesta recerca d'informació per part de la Guàrdia Civil ha estat donada pel titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida i ho ha fet d'ofici, és a dir, sense que hi hagi una denuncia prèvia. L'objectiu és obtenir les gravacions de la centraleta de comunicacions de la comissaria de Ponent del dia 1 d'octubre, algunes hores abans i algunes hores després. A més a més, s'ha demanat documentació i el bolcat d'informació de telèfons mòbils de dos comandaments i un agent. Aquest jutjat també està tramitant una querella de varies persones contra actuacions de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que està en fase de ratificació.

L'actuació l'estan duent a terme 6 agents de la Guàrdia Civil acompanyats d'un secretari judicial que han entrat a la comissaria a les onze del matí. A les quatre de la tarda encara hi eren. La investigació va començar ahir dimecres i s'espera que s'allargui fins divendres..

Comentaris