Intercepten una furgoneta amb 827 quilos de caragols no aptes per consum humà

El vehicle interceptat no estava adaptat per al transport d'aliments, i per aquest motiu es va dubtar de la procedència dels caragols, atès que no duien cap etiqueta, ni guia sanitària

Una agent de la Guàrdia Civil observa sacs de cargols silvestres comissats
photo_camera Una agent de la Guàrdia Civil observa sacs de cargols silvestres comissats

La Guàrdia Civil ha interceptat al Baix Ebre una furgoneta que transportava 827 quilos de cargols silvestres sense les més mínimes condicions sanitàries per al consum humà, segons una nota de premsa del cos de seguretat. Els fets van tenir lloc el 9 de març a la tarda. Una patrulla de la Guàrdia Civil feia tasques de control rutinàries a l’autopista AP-7 per detectar fraus de contraban i impostos especials quan, a l’àrea de servei Baix Ebre, en terme municipal de l'Aldea, va detectar un vehicle que circulava amb excés de pes evident. Davant d’aquest fet els agents van interceptar la furgoneta per identificar vehicle i conductor. Va ser aleshores quan van comprovar que a l’espai de càrrega hi havia nombrosos sacs carregats de cargols.

Des del cos de seguretat s’indica que el vehicle no estava adaptat per al transport d’aliments. És per això que es van començar gestions per determinar la procedència dels cargols, atès que no duien cap etiqueta, ni guia sanitària, ni albarà de compra.

Segons el cos policial, els cargols s’havien recol·lectat al País Valencià i l’objectiu era distribuir-los en diferents comerços de la demarcació de Lleida sense cap mena de control.

Per tot plegat es va denunciar administrativament el responsable del transport i els cargols van ser requisats per ser destruïts en una planta autoritzada de Camarles (Baix Ebre).

Comentaris