JARC-COAG acusa el Ministeri d’Agricultura d’afavorir els grans productors de fruita

L’organització ha sentenciat que no assistirà a més reunions a Madrid fins que no es protegeixi el sector productiu familiar i adverteix que poden protagonitzar noves mobilitzacions

Finca de fruiters a la comarca del Pla d'Urgell
photo_camera Finca de fruiters a la comarca del Pla d'Urgell

JARC-COAG acusa el Ministeri d’Agricultura d’afavorir els grans productors de fruita perjudicant així les explotacions petites i mitjanes que es veuen obligades a arrencar arbres o llogar les finques per poder afrontar tants anys seguits de crisi de preus.

Cap sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, David BordaEl cap sectorial de fruita dolça, David Borda, ha informat que “El sector productiu familiar s’està extingint amb el beneplàcit de l’administració”. Borda també ha afirmat que no assistiran a cap reunió més si no s’aproven “mesures de xoc urgents” que aportin als pagesos liquiditat en forma de bonificacions fiscals i crèdits tous.

Entre les mesures immediates es reclama recuperar el màxim de percentatge de subvenció estatal en la contractació de l’assegurança de fruita i ajudes  moratòries per als préstecs concrets i línies de finançament bonificades i crèdits tous per poder afrontar la propera campanya.

Comentaris