23.02.2020 |
Territoris.cat

JARC organitza jornades per a la pagesia a Torrefarrera, Alcarràs i Alpicat del 19 de gener al 30 de març

Tractaran temes com les assegurances, els ajuts i la seva tributació, les successions i donacions o la contractació de treballadors i la responsabilitat civil de l’empresari

JARC organitza jornades per a la pagesia a Torrefarrera, Alcarràs i Alpicat del 19 de gener al 30 de març

Torrefarrera Cicle xerrades  cartell texteJARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i Mir&Siurana Assessors han organitzat un seguit de jornades adreçades a la pagesia i que se celebraran durant els tres primers mesos de l’any a Torrefarrera, Alcarràs i Alpicat, sempre en dijous a les 7 de la tarda i amb una taula rodona posterior. Temes com les assegurances, els ajuts i la seva tributació, les successions i donacions, la contractació de treballadors i la responsabilitat civil de l’empresari seran els protagonistes.

La primera d’aquestes jornades es farà dijous vinent, 19 de gener, al CEEI Torrefarrera, i durà per títol “Assegurances de fruita dolça campanya 2017”. La inauguració anirà a càrrec de l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, i donarà pas a dues xerrades, una sobre “Les diferents línies d’assegurances en fruiters”, a càrrec de Francisco Javier Joana, director territorial a Catalunya d’Agroseguro, i l’altra sobre “Comparativa de costos i modalitats en l’assegurança de fruiters”, a càrrec de Jaume Salla, tècnic responsable d’assegurances de JARC-COAG.

La segona jornada està prevista pel dijous 9 de febrer a Alcarràs i tractarà sobre “Ajuts inversions 2017 i la seva tributació”. En aquest cas, les xerrades seran sobre “Els ajuts 2017 per incorporació, modernització i diversificació”, a càrrec de Jordi Vidal, secretari tècnic de JARC-COAG, i sobre “Tributació dels Ajuts”, amb Alexandre Mir, assessor fiscal de Mir&Siurana Assessors.

Dues setmanes després, el dijous 23 de febrer, les jornades es traslladaran al Casal d’Alpicat i la temàtica girarà al voltant de “Successions i donacions a l’explotació agrària”. Les xerrades programades seran sobre “La importància d’atorgar un testament que expressi la nostra voluntat”, a càrrec de Pablo Gómez, notari; “Situació tributària de les successions a Catalunya enfront l’impost de transmissions patrimonials i l’impost de donacions”, de nou amb Alexandre Mir, assessor fiscal de Mir&Siurana Assessors; i “Bonificacions fiscals en les successions i donacions de les explotacions agràries”, a càrrec de Jordi Vidal, secretari tècnic de JARC.

La següent jornada està prevista pel 9 de març i tindrà com a escenari el CEEI Torrefarrera sota el títol “Aspectes a tenir en compte per a la contractació de treballadors al camp”, una ponència que anirà a càrrec d’algun membre de la Inspecció de Treball.

El cicle es tancarà el dijous 30 de març, novament al CEEI Torrefarrera, amb la jornada dedicada a “Aspectes a tenir en compte en la responsabilitat civil de l’empresari”. En aquest cas, les ponències es dedicaran a “Importància de la prevenció de riscos laborals” i “En què ens afecta la Responsabilitat Civil davant un accident de treball?”.

Comentarios