JARC-COAG torna a reclamar a Interior més mesures per reduir els robatoris a les explotacions agràries

El sindicat demana més controls policials i efectius dels Mossos i, en cas que no sigui possible, sol·licita suport al departament per a la instal·lació de càmeres de videovigilància

Pla general d'una finca de l'Horta de Lleida que ha patit el robatori d'arbres fruiters. (Horitzontal)
photo_camera Una finca de l'Horta de Lleida que ha patit el robatori d'arbres fruiters

 JARC-COAG ha tornat a reclamar al Departament d'Interior mesures concretes per disminuir els robatoris a les explotacions agràries, després del darrer furt de 61 arbres fruiters a l'Horta de Lleida. El sindicat demana que es duguin a terme més controls a les explotacions agràries i també als punts de compravenda per dificultar que els lladres puguin comercialitzar fàcilment el material sostret. Davant la indefensió i la impotència que els robatoris agraris suposen als productors, el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot, també demana que s'incrementi la dotació d'agents de Mossos d'Esquadra, i en cas que aquest increment d'efectius no sigui possible, el sindicat reclama a Interior que inverteixi en la instal·lació de càmeres de videovigilància en les zones on hi ha menys presència policial. Representants de JARC-COAG Lleida faran arribar aquestes peticions en una reunió, que es celebrarà properament, amb l'Intendent dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Ponent, Xavier Monclús.

Joan Carles Massot, també demana que s'incrementi la dotació d'agents de Mossos d'Esquadra

Des de JARC-COAG remarquen que aquest darrer robatori a l'Horta de Lleida, que ha tingut lloc en un moment en què els pagesos acaben de plantar els arbres fruiters, s'afegeix als d'ametlles, maquinària, metall o pales de reg que han suportat els productors en el darrer any.

Comentaris