17.01.2022 |
Territoris.cat

Marc Márquez recull el VIII Premi Internacional Ciutat de Lleida

El pilot de motos agraeix el reconeixement per la seva vinculació amb Cervera i Lleida i perquè el guardó "valora el seu esforç i trajectòria i la de tot un equip"

foto acn marc marquez ajuntament lleida angel ros inteior
Marc Márquez amb Àngel Ros, abans de l'acte de lliurament del VIII Premi Internacional Ciutat de Lleida / Foto ACN
Marc Márquez recull el VIII Premi Internacional Ciutat de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha lliurat aquest dilluns el VIII Premi Internacional Ciutat de Lleida al pilot de motociclisme Marc Márquez. L'alcalde Àngel Ros ha lliurat el guardó al cinc vegades campió del món, en reconeixement a la seva trajectòria professional, pels valors que tramet com a persona i per portar el nom de Lleida arreu. Per Márquez rebre aquest reconeixement suposa "un honor" perquè se sent vinculat a Cervera i a Lleida i perquè el guardó "valora el seu esforç i trajectòria i la de tot un equip", segons ha destacat. Així mateix, ha manifestat que espera seguir amb l'ambició i les ganes del primer dia per "créixer com a esportista i com a persona". Ros ha felicitat Márquez i li ha tramés l'orgull de la capital del Segrià de tenir un representant com ell "que parla l'idioma de l'esport amb accent de Lleida i que porta el missatge de l'esport, amb tota la seva riquesa, arreu del món". L'alcalde de Lleida també ha destacat "la humanitat, els valors i el compromís" del pilot cerverí.

El pilot ha estat acompanyat pels seus familiars i per Emili Alzamora, entre altres

L'alcalde de Lleida ha lliurat el guardó, consistent en el 'Bronze d'Ascoli', a Marc Márquez, qui prèviament ha signat al Llibre d'Or de la Paeria. El pilot ha estat acompanyat pels seus familiars i pel també campió del món i membre del seu equip professional, Emili Alzamora, entre altres. 

El Premi Internacional Ciutat de Lleida reconeix públicament i institucional, la trajectòria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportació, a través del seu treball acadèmic, científic, econòmic, social o cultural, a la visibilització, coneixement o ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper. 

El guardó del premi consisteix en una reproducció en bronze de l'anomenat 'Bronze d'Ascoli', document legal de l'any 89 aC aparegut a la localitat italiana d'Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l'Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana. Aquest és el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la ciutat d'Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del territori lleidatà amb l'exterior.

Durant l'acte de lliurament del guardó, Àngel Ros ha assegurat que Marc Márquez "és un gran ambaixador de les terres de Lleida, que personalitza els esportistes d'elit en els quals s'emmirallen infants i joves". En aquest sentit, ha fet referència al reportatge del The New York Times, en què es parlava de les vacances del pilot a Cervera i la gran importància de les seves arrels, la terra, la família i el compromís amb el motociclisme. Ros ha ressaltat que la ciutat de Lleida té present el tracte humà del guardonat, tal com ha apuntat l'alcalde, cosa que s'ha comprovat quan Marc Márquez ha vingut a entrenar-se i a fer campus al circuit municipal de Rufea amb el seu germà, Àlex, i altres motociclistes, "mostrant sempre un gran tracte, especialment amb els més petits".

En el seu torn, Marc Márquez ha assegurat que és un honor rebre aquest reconeixement lleidatà, perquè és l'entorn on ha nascut, ha passat la seva infància i on viu. El pilot cerverí, que s'ha emocionat amb el vídeo que s'ha projectat on hi sortien persones vinculades al seu entorn, ha insistit una vegada més en el paper decisiu que té la família i la gent propera a ell, perquè aquest esport "no és tan individual com sembla". Márquez ha manifestat que espera seguir amb l'ambició i les ganes del primer dia per "créixer com a esportista i com a persona". El vídeo recollia la felicitació del president de Repsol, Antoni Brufau, i aportacions dels seus pares i mestres de la seva escola, entre altres.
 

Marc Márquez recull el VIII Premi Internacional Ciutat de Lleida
comentaris