Jordi Cruz valora l'alt nivell dels joves professionals de la gastronomia catalana

Angel Esteve i Geoffrey Adrien Gómez de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida guanyadors del segon Concurs Raimat amb els Joves talents de la Gastronomia.

Els guanyadors de l'edició 2014 del Concurs Raimat amb les Joves Promeses.
photo_camera Els guanyadors de l'edició 2014 del Concurs Raimat amb les Joves Promeses.

L'Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida va ser aquest dimecres l'escenari de la segona edició del Concurs Raimat amb les joves Promeses de la Gastronomia, una convocatòria en la qual el jurat va estar presidit per Jordi Cruz. El prestigiós cuiner va valorar molt positivament el treball dels participants, per la seva originalitat, sabor i habilitat en l'elaboració i, per primera vegada, el seu maridatge.

Durant dues hores, quinze joves van cuinar simultàniament sota l'atenta mirada del jurat. Als finalistes, cinc de cadascuna de les tres escoles d'Hostaleria que participen: Escola d’Hostaleria de Girona, L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, els va acompanyar un sommelier de la seva escola, qui es va encarregar de maridar el plat preparat pel seu company amb un dels vins del celler Raimat.

A més d'atendre a criteris com a sabor, presentació, aroma o originalitat, el jurat va tenir en compte el millor maridatge. Així, finalment es va seleccionar al millor cuiner i sommelier de cada escola, els qui van obtenir un premi econòmic de 2.000 i 500 euros respectivament que hauran de destinar a ampliar els seus estudis.

Els guanyadors: per l’escola de Girona, Albert Boix, va elaborar uns Llatons de Xai Glasejats amb un trinxat i rossinyols, compartit amb Eudald Creus amb la recepta Fals Maki de Pàmpols d’arròs cremós amb Salsafins i el maridatge de Javier del Hoyo. Els guanyadors de Lleida van ser Àngel Esteve amb Pennoni Lisci amb salsa pesto i el maridatge amb vins de Raimat el van guanyar Geoffrey –Adrien Gómez. A l’Escola de Barcelona, Mayte de Fruitós van preparar els Ous Mollet amb Migues i Cruixent de Parmesà, amb el maridatge de vins de Raimat proposat per Esther Pi.

A més del premi a cada guanyador, també es va lliurar la Beca Raimat dotada amb 1.500 euros, al millor expedient acadèmic de cadascuna de les escoles i el guanyador de les quals es coneixerà una vegada finalitzat el curs lectiu.

Comentaris