Dos joves, de Solsona i Mollerussa guanyen els Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia

La cuina molecular-la innovacio arriba a casa, premi del concurs CETT
photo_camera La cuina molecular-la innovacio arriba a casa, premi del concurs CETT

El Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), i la Fundació Gaspar Espuña, han donat a conèixer els guanyadors dels XI Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat que es lliuraran en el decurs de la tardor 2017, coincidint amb l’Acte d’Inauguració del Curs Acadèmic 2017/18 del campus.

El primer i segon premi han estat per dos treballs lleidatans, un sobre la història del Solsonès en el marc de la Guerra del Francès, i un altre sobre la cuina molecular a casa. Els premis estan dotats amb 4.000 i 2.000 euros, respectivament, per ajudar a finançar el cost dels estudis universitaris dels estudiants guanyadors i contempla l’adquisició de material educatiu pel centre escolar i pels seus professors.

història de la comarca del Solsonès durant els segles XIX  i XX per remarcar el paper fonamental que va tenir aquest territori durant la Guerra del Francès (1808-1814)

Primer premi per Marc Segués (Escola Arrels Secundària, de Solsona)

El primer premi Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat de la FGE-CETT ha estat per Marc Segués, alumne de l’Escola Arrels Secundària de Solsona, pel projecte Busa: la fortalesa inexpugnable.

cuina molecularAquest treball fa un repàs a la història de la comarca del Solsonès durant els segles XIX  i XX per remarcar el paper fonamental que va tenir aquest territori durant la Guerra del Francès (1808-1814) i donar a conèixer els motius pels quals un indret remot com la Serra de Busa va arribar a ser el segon lloc més important d’Espanya el 1812.

Segon premi per Ariadna Poch (INS Terres de Ponent, de Mollerussa)

3 aperitius, un primer plat, un segon plat i unes postres que inclouen una escuma d’escalivada, una esferificació de patata, un peix cuinat a baixa temperatura i un contrast de textures per les postres

El segon premi Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat de la FGE-CETT ha estat per Ariadna Poch, alumna de l’INS Terres de Ponent de  Mollerussa, pel projecte La cuina molecular: la innovació arriba a casa.

Aquest treball aconsegueix crear un menú a partir de tècniques de cuina molecular per ser elaborat a casa. El treball detalla els passos a seguir per elaborar 3 aperitius, un primer plat, un segon plat i unes postres que inclouen una escuma d’escalivada, una esferificació de patata, un peix cuinat a baixa temperatura i un contrast de textures per les postres.

Comentaris