ENRIC MIR VA DENUNCIAR L’EMPRESA A FISCALIA PER PRESUMPTES DELICTES URBANíSTICS I MEDIAMBIENTALS

El jutge cita l'alcalde de les Borges per una querella per prevaricació

El pròxim 26 d'octubre, el jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida ha citat a declarar l'alcalde de les Borges, Enric Mir, com a querellat, per la denúncia de l'empresa General d'Olis i Derivats per un presumpte delicte de prevaricació

Enric Mir amb altres membres del consistori quan va denunciar General d'Olis i Derivats a Fiscalia
photo_camera Enric Mir amb altres membres del consistori quan va denunciar General d'Olis i Derivats a Fiscalia

El pròxim 26 d'octubre, el jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida ha citat a declarar l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, com a querellat, per la denúncia de l'empresa General d'Olis i Derivats per un presumpte delicte de prevaricació, segons ha informat el diari Segre.

L'empresa, segons consta en la querella criminal presentada l'estiu passat, considera que des que l'actual alcalde va arribar al càrrec (2011) ha portat a terme un conjunt d'actuacions en contra seua i acusa l'alcalde de demorar la legalització de la seua nau ubicada als afores de la població. 

A més, assegura que l'alcalde ha acordat la demolició de diverses edificacions i instal·lacions sabent que l'empresa complia les condicions per a la legalització, sempre segons la seua versió. De fet, la querella afegeix que el primer edil ha adoptat resolucions arbitràries coneixent la seua injustícia en un assumpte administratiu per una presumpta irregularitat urbanística. 

Per la seua part, l'alcalde de les Borges Blanques, en declaracions públiques, ha assegurat que en cap moment he volgut perjudicar una empresa privada. A més, ha afegit que està sorprès per la querella i que aquesta només pretén allargar el procediment civil que el consistori manté amb General d'Olis i Derivats.

Denúncia prèvia del consistori per presumptes delictes de l’empresa

L’Ajuntament de les Borges Blanques va traslladar el 15 d’abril de 2013 a la Fiscalia de Lleida una denúncia per possibles delictes urbanístics i mediambientals de l’empresa General d’Olis i Derivats SL, ubicada al terme municipal de les Borges, a la carretera entre Juneda i Castelldans. El consistori creu que l’empresa infringeix la llei pel que fa a les emissions de fums i olors, per la qual cosa se n’ha fet un seguiment diari mitjançant una estació ambiental mòbil i també a través dels agents rurals del municipi.

L’Ajuntament, a més, també va denunciar l’abocament d’oleàcies detectat el març de 2013 per la Policia Local en una zona propera a l’empresa dedicada a l’extracció de la pinyola, motiu pel qual el consistori va obrir diligències prèvies. D’altra banda l’equip de govern va assegurar que l’empresa va dur a terme edificacions noves sense llicència municipal, i malgrat els tres requeriments de paralització l’empresa va finalitzar les obres i va posar aquestes dues naus en funcionament.

comentaris