11.08.2022 |

L’analista nord-americà Nicholas Siegel es fa ressò de l’augment de l’independentisme a Catalunya

El creixement de l’independentisme i la tasca de l’ANC arriba als EUA. En un article al seu bloc,  Nicholas Siegel ha apuntat la possibilitat de què Catalunya esdevingui independent amb la crisi a l'Estat espanyol i ha destacat, dins el creixement de l'independentisme, la tasca que està duent a terme l'Assemblea Nacional Catalana i la Marxa cap a a independència que culminarà el proper 11 de setembre a Barcelona.
El creixement per l'independentisme a Catalunya i la tasca de l'ANC arriba als EUA
L’analista nord-americà Nicholas Siegel es fa ressò de l’augment de l’independentisme a Catalunya

El professor i analista de la German Marshal Fund dels Estats Units, Nicholas Siegel, en el seu article As Spain Protests Austerity, Catalonia Pushes for Independence, analitza les protestes que s’estan produint a l’Estat espanyol contra les retallades i les polítiques d’austeritat, i afirma que mentrestant a Catalunya un  moviment està adquirint una gran força; l’independentisme.

L’analista es fa ressò dels resultats de la darrera enquesta del CEO i dels centenars d’actes que s’estan fent arreu del territori català amb la Marxa cap a la Independència organitzada per l’ANC. Siegel parla també del full de ruta de l’Assemblea i cita la Carme Forcadell quan va qualificar la independència com una qüestió “de dignitat” i va afirmar: “no volem viure agenollats a Espanya podent viure dempeus a Europa”. L’analista explica també que"tant Brussel·les com Washington farien bé d'observar la situació d'Espanya amb molta atenció."

Qui són Siegel i la GMF?

Tal com explica el Patronat Catalunya Món, la GMF va ser fundada l'any 1972 en memòria del Pla Marshall i té per objectiu promoure la col·laboració i l'entesa entre Europa i els Estats Units d'Amèrica. La seva finalitat és donar suport a les persones i les institucions que treballen en l'establiment de vincles transatlàntics i actualment té presència als dos costats de l'oceà amb oficines a Berlín, Bratislava, París, Brussel·les, Belgrad, Ankara i Bucarest. Siegel, expert en les relacions entre Europa i els EUA, és un dels seus analistes més destacats.

L’analista nord-americà Nicholas Siegel es fa ressò de l’augment de l’independentisme a Catalunya
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement