29.09.2020 |
Territoris.cat

L'ANC recull 235.000 adhesions a la campanya Signa un Vot per la Independència

A més de les recollides periòdiques que hi ha arreu del territori, pròximament hi haurà punts de recollida fixos i s’ha previst un nou cap de setmana de recollida nacional els dies 22 i 23 de març.

Recollida se les adhesions al Dret de Petició al Centre Cultural de Mollerussa.
Recollida se les adhesions al Dret de Petició al Centre Cultural de Mollerussa.
L'ANC recull 235.000 adhesions a la campanya Signa un Vot per la Independència

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat el balanç de participació de la campanya massiva del Vot per la Independència, que es va dur a terme els dies 11 i 12 de gener, del que es desprèn que es van recollir 234.481 adhesions al Dret de Petició d'una consulta.

Segons fons de l'ANC, uns resultats molt per sobre de les expectatives de l’organització tenint en compte el nombre de punts de recollides i les hores dedicades, que se sumen a les instàncies recollides des que va començar el projecte el juny del 2013. Tot i això, la campanya Signa un Vot per la Independència continua encara amb més força i, a més de les recollides periòdiques que hi ha arreu del territori, pròximament hi haurà punts de recollida fixos i s’ha previst un nou cap de setmana de recollida nacional els dies 22 i 23 de març.

Arreu del país es van instal·lar 827 punts de recollida que van coordinar 2.850 apoderats, per garantir que la recollida es fes amb totes les garanties. Coincidint amb la publicació de les xifres, l’ANC ha fet públic, el vídeo resum Signa un vot, amb pas ferm cap a la independència sobre el cap de setmana en el qual apareixen, a més de diversos signants, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la coordinadora de la campanya, Rosa Alentorn, i l’advocada Magda Oranich en les seves intervencions a l’acte Via Catalana 2014: què farem per arribar a la Independència, celebrat el 10 de gener, en què destaquen la importància estratègica de la campanya.

Aquesta ha estat una primera fase pilot que ha permès d’acumular experiència, i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

L'ANC recull 235.000 adhesions a la campanya Signa un Vot per la Independència
comentaris