L'ANC treballa per una Diada històrica a favor de l'estat propi

No hi ha marxa enrere, independència ara o mai, jornada històrica. Aquestes són les premisses que s'estan donant des de la societat civil de cara a la Diada d'enguany, la primera que se celebrarà amb una majoria de catalans a favor de l'estat propi –un 51,1%, segons les dades de l'última enquesta del CEO–.
photo_camera Barcelona el 10 de juliol del 2010, en rebuig de la sentència del Tribunal Constitucional.

 Mentre el president de la Generalitat, Artur Mas, reclama a la ciutadania un clam a favor del pacte fiscal, la societat civil trepitja l'accelerador i pretén convertir el proper Onze de Setembre en "la manifestació independentista més important de la història del país", tal com explica Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Estendre la necessitat d’assolir l’estat propi i sumar els màxims suports a la causa són els dos objectius principals pels quals el passat 30 de juny l’ANC va iniciar el primer gran acte des de la seva fundació, la ‘Marxa cap a la Independència’. Pretén ser una segona part de la manifestació que es va fer en rebuig de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) el 10 de juliol del 2010. Aquest cop, però, el reclam és eminentment independentista, busca ser una “proacció” més que una reacció i es vol deixar clar que la iniciativa ha sorgit del poble i no dels partits polítics.

Comentaris