L'Associació Atlètica Xafatolls consolida la secció de triatló iniciant nova temporada

Ricard Pastó, Ramón Tribó, Jordi Aymerich, Jordi Cos i Mariano Palou representen la secció de Triatló de l'Associació Atlètica Xafatolls, que ha iniciat la temporada participant en les primeres proves de l'especialitat.
photo_camera Imatge de la Triatló de Balaguer, en la prova de natació.

El passat 9 de juny els triatletes de l'Associació Atlètica Xafatolls van iniciar la temporada participant en el  14è Triatló Sprint Ciutat de Manresa. Una prova que consisteix en fer un recorregut de 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu.

La convocatòria manresana va reunir al voltant de 600 triatletes de tot Catalunya. Ricard Pastó va ser el representant de l'Associació Atlètica Xafatolls millor classificat, aconseguint la 29a posició amb un temps de 1:02:35; per la seva banda, Ramón Tribó finalitzava la prova en la 185a posició amb un temps total de 1:11:06, un resultat meritori, tenint en compte el nombre de participants.

El calendari el van seguir el dia 16 de juny, participant en la 6a edició de la Triatló Internacional B de Balaguer, una prova extremadament dura no només per la calor, ja que es disputa a la tarda sinó per la distància, 1900 metres de natació, 90 quilòmetres amb bicicleta i 21 quilòmetres de cursa a peu. En aquest cas els triatletes van ser Jordi Aymerich que amb un temps de 5:48:40 va entrar en una meritòria 44a posició i Mario Palou que amb un crono de 6:19:06 va entrar en la posició 101. En una prova en la qual prop de 50 atletes van abandonar.

Paral·lelament es va disputar la modalitat Inferno en que a més a més els atletes havien de fer 30 quilòmetres més amb BTT. Jordi Cos va ser el representant dels Xafatolls assolint la 4a posició amb una marca de 7:52:57.