L'aventura de Marc Tugues amb els primers 800 quilòmetres per terres noruegues

Marc Tugues ha viscut els primers entrebancs del seu viatge de 5.000 quilòmetres que va iniciar el dia 25 d'abril al cercle polar àrtic.

Imatges dels paisatges dels primers quilometres de Marc Tugues per terres noruegues.
photo_camera Imatges dels paisatges dels primers quilometres de Marc Tugues per terres noruegues.

Una ventura és el que volia viure Marc Tugues, i realment l'inici del trajecte de 5.000 quilòmetres ha estat una odissea. Encara que Tugues ja estava vacunat contra les adversitats d'un viatge en bicicleta amb una extrema dificultat no comptava amb tantes dificultats, ja en els primers trams.

El divendres 25 d'abril iniciava el recorregut al cercle polar àrtic, en direcció a una ciutat de nom impronunciable Gierangerfjord, temperatures baixes, carreteres de muntanya, paisatges bucòlics, de despertar primaveral, a costat i costat aquells fiords dels quals en el seu dia sortien els vaixells vikings, i el Marc il·lusionat en conquistar la carretera.

Les primeres etapes del voltant de 140 quilòmetres, en un cap de setmana que el Marc recordarà, ja que els ferris dels fiords solen ser puntuals amb horaris i dies festius, per la qual cosa per travessar el riu Hellessy cal respectar els calendaris i si s'arriba a l'embarcador de manera improvisada, pot passar que s'hagi de recular cinquanta quilòmetres per trobar un allotjament.

Per altra banda, la confiança de trobar queviures en el camí també podia ser equivocada, ja que els establiments tanquen, els horaris de segons quin país són diferents, i et pots trobar que a l'hora d'aprovisionar hagis de pensar a pescar o caçar, ja que de markets ni parlar-ne. Així va ser el primer cap de setmana del Marc, trinxat i famolenc, però l'aventura continuarà, i ens tindrà al corrent de la seva gran aventura ciclista.

Les següents etapes, encara per terres noruegues, Vassenden en direcció a Bergen, alta muntanya, temperatures polars a la nit, i el dia no importa, la bicicleta i l'equip mantenen amb força a l'aventurer mollerussenc.

Comentaris