L'Espai Ermengol inaugura l'exposició "Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa"

El pròxim dimecres, 7 d'octubre, a les 20 hores, a la 3a planta del Museu de la Ciutat. En motiu del centenari de la fundació d'aquesta cooperativa lletera.

La Cooperativa cadí commemora el centenari
photo_camera La Cooperativa cadí commemora el centenari

El pròxim dimecres, 7 d'octubre, l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell inaugurarà l'exposició 'Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa (1915-2015)' per commemorar el centenari que enguany compleix aquesta cooperativa lletera.

La inauguració d'aquesta mostra, que tindrà lloc a la tercera planta de l'Espai Ermengol, a les vuit del vespre, anirà a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i del president de la Cooperativa Cadí, Lluís Clotet. Tot seguit, l'historiador urgellenc Carles Gascón farà una breu explicació sobre el contingut de l'exposició.

Procuctes cadíDes de l'organització d'aquesta exposició s'afirma que “amb el convenciment que aquesta exposició us ajudarà a conèixer amb més profunditat i amb una altra visió els trets més diferencials dels cent anys d’història de la Cooperativa Cadí, us animem a visitar-la”.

Temps de Cadí, 100 de Cooperativa

L'exposició 'Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa' està formada per 5 plafons que repassen la història de la cooperativa, des del seus inicis fins l'actualitat, passant per les diverses etapes de la mateixa.

El primer plafó Temps de canvi explica les terres de cultiu, l'estructura agrària, la fil·loxera, i les primeres vaqueries. El segon, Temps de cooperació, inclou la fundació, els ramaders, la llet i la mantega. El tercer plafó titulat Temps de crisi tracta del conflicte entre els socis, l'escissió, els inicis de la recuperació (anys 30) i la II República i la Guerra Civil. El quart plafó, Temps de creixement, aborda la popularització de la llet, les millores en l'agricultura, l'augment de la producció i l'entrada a la Comunitat Econòmica Europea; i el cinquè plafó, Temps de consolidació, explica la innovació constant, la diversificació dels productes, el formatge del centenari i les Denominacions d'Origen Protegida.

A més a més, l'exposició també compta amb dos apartats destacats com són el dedicat a la figura de Josep de Zulueta i el del transport de la llet. La mostra també inclou una vitrina amb fotos d'entitats i clubs que patrocina, objectes relacionats amb la cooperativa, entre d'altres testimonis d'aquest cent anys de Cooperativa Cadí.

Comentaris