La Guspira commemora el Dia Internacional del Medi Ambient amb aquestes potres

La proposta creativa consisteix en una sopa de pera i llimona acompanyada d'un cremós de iogurt i xocolata blanca, bescuit d'ametlla, salicòrnia i fonoll és un homenatge a aquest espai natural del Pla d'Urgell

El xef Jordi Vidal i la sommelier Assum Roigé, han desfermat la seva creativitat amb motiu de la commemoració de Dia Internacional del Medi Ambient que se celebrarà el pròxim diumenge 5 de juny. Els professionals que regenten el restaurant La Guspira de Linyola s'han inspirat en el Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana per crear unes postres que formaran part de la carta de l'establiment.

ESTANYLAGUSPIRA1La nova creació gastronòmica consisteix en una sopa de pera i llimona acompanyada d'un cremós de iogurt i xocolata blanca, bescuit d'ametlla, salicòrnia i fonoll és un homenatge a aquest espai natural del Pla d'Urgell. Elaborat amb Pera de Lleida, llimona, xocolata blanca, iogurt artesà de cabra, ametlla, salicòrnia, fonoll marí i cacau, Vidal explica que el plat busca l'equilibri entre els dolços de la pera de Lleida i els contrastos amb el cítric de la llimona i els matisos anisats del fonoll marí.

A Jordi Vidal se li va despertar l'interès per la cuina des de ben petit veient cuinar a la seva mare i la seva àvia. Elles cuinaven a casa i jo mirava aquelles olles dels dies de festa fent xup-xup...aquell festival d'aromes, comenta. Així que va decidir iniciar la seva formació a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida, on li van aportar uns valors i unes tècniques culinàries que li van permetre treballar a restaurants per tot el món, com són El Bulli del Ferran Adrià (3 estrelles Michelin) o El Celler de Can Roca (3 estrelles Michelin) dels germans Roca, considerats un referent mundial.

Comentaris