Maria del Mar Jové de l'Institut La Serra subcampiona de Catalunya de llançament de pes.

L'atleta representant de l' Institut La Serra de Mollerussa, Maria del Mar Jové es va proclamar aquest cap de setmana subcampiona de Catalunya de llançament de pes en la categoria cadet.

photo_camera El lliurament de premis al campionat de Vic.

A la jove de Sidamon,  Maria del Mar Jové, de petita no li agradava l'esport, i mai s'hauria imaginat que uns anys més tard es convertiria en una de les seves passions. Amb escassos 12 anys,  la insistència del professor d'Educació Física de l' Institut La Serra, Josep Maria Roure,  va ser el motiu que va animar a la Maria del Mar a iniciar-se en l'atletisme. Sota la coordinació de l'Albert Segués,  la Maria del Mar va començar la seva preparació en la modalitat de llançament de pes.


Els inicis van ser difícils, en una disciplina atlètica en la que no són gaire habituals les fèmines, però això no va suposar un inconvenient per la llançadora que no va defallir en l'esforç per aconseguir l'objectiu que s'havia proposat, competir a nivell nacional. Després de tres anys la Maria del Mar ha començat a obtenir els primers resultats, classificar-se en segon lloc en el Campionat de Catalunya que es va celebrar a Vic aquest diumenge dia 17 .

Per altra banda,  també va participar els dies 2 i 3 de juny al campionat d'Espanya, essent un dels 40 atletes que representaven a Catalunya, en aquest cas la seva marca de 10,17 metres li va permetre classificar-se entre els deu primers.

La jove de Sidamon vol continuar preparant-se per tal de poder millorar la seva marca, el proper objectiu és classificar-se en la prova Espanyola i per altra banda iniciar-se en altres disciplines atlètiques com el salt de llargada.

La Maria del Mar manifesta que l'esport li ha comportat aconseguir seguretat en si mateixa, al mateix temps que ha tingut l'oportunitat de fomentar la convivència i les relacions amb joves de tot el país, amb les mateixes aficions.

Per aconseguir els seus objectius la Maria del Mar ha d'entrenar tres dies a la setmana a les pistes de la Unió Esportiva Lleida, sota la supervisió del seu preparador,  moltes hores de gimnàs, de pista i de concentració, un esforç que també l'ha ajudat a ser millor persona. En realitat es vol dedicar a la psicologia, però afirma que l'esport continuarà essent una de les seves passions. 

comentaris