L'expressió corporal i la dansa com a eina per descobrir el cos i el nostre entorn

L’expressió corporal es pot convertir en eina d’exploració i d'activitat pedagògica per millorar la convivència i la relació amb el nostre entorn.

El taller vol ser una alternativa a les activitats de lleure programades al Nadal.
photo_camera El taller vol ser una alternativa a les activitats de lleure programades al Nadal.

Per aquest Nadal Iris Vilaró ens fa una proposta atractiva per als petits de la casa que volen gaudir d'una experiència diferent, al lleure que habitualment els oferim en aquestes vacances. Un taller d'Expressió Corporal i Dansa, adreçat a nens i nenes a partir dels 5 anys.

El taller té com a objectiu entrar en contacte amb la creativitat, l’espontaneïtat, la imaginació... tot explorant i gaudint del cos, del moviment, de la música, o del ritme. En les diferents sessions es realitzaran dinàmiques per treballar i explorar el moviment, l’espai, les emocions, el ritme, la coreografia, etc.

El moviment és una de les formes primàries de comunicació. Abans d’aprendre a parlar ens comuniquem amb el nostre cos, i sovint quan aprenem a parlar el deixem de banda. Avui en dia, molts nens aprenen abans a fer servir un ordenador que el seu propi cos. Per això és important que de ben petits els nens es moguin, coneguin el seu cos i tinguin consciència de l’espai.

A través de l’expressió corporal busquem eines d’exploració i expressió, així com establir relacions amb la resta i l’aportació de domini corporal. La dansa canvia l’estat d’ànim, baixa l’ansietat i dota de més independència, confiança i autoestima. Ajuda a progressar en el funcionament diari descarregant l’agressivitat i augmentant la percepció de les mateixes possibilitats, alhora que incrementa una major coordinació.

Per fer les inscripcions al correu electrònic [email protected]

comentaris