La Diputació de Lleida demana a l'Estat finançament per a les llars d'Infants

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar una moció en la qual es reclama al Govern de l’Estat espanyol que continuï contribuint al sosteniment de l’escolarització dels nens i nenes de 0 a 3 anys a través del Programa Educa 3.
photo_camera Imatge del Ple de la Diputació del Passat divendres.

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar una moció en defensa del sistema públic de llar d’infants en la qual es reclama al Govern de l’Estat espanyol que continuï contribuint al sosteniment de l’escolarització dels nens i nenes de 0 a 3 anys a través del Programa Educa 3.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va indicar que el problema es troba en que s’ha de resoldre el finançament del món local i que no

es pot matar al missatger, ja que és el Govern de l’Estat espanyol qui ha reduït aquesta aportació a les llars d’infants.

Reñé va explicar que el cost mitjà per plaça i nen és de 3.420 euros a les llars d’infants i que des dels ajuntaments hem de ser capaços de trobar les fórmules necessàries per fer front a aquesta despesa addicional, ja sigui amb l’increment de ràtios allà on sigui possible o mancomunant les direccions de les llars d’infants de municipis petits.

El ple de la corporació també ha aprovat una moció en defensa de les polítiques de suport als centres especials de treball i a les polítiques d’inserció laboral de les persones discapacitades. La moció manifesta el reconeixement de la Diputació de Lleida a la tasca que desenvolupen les entitats del tercer sector i dóna suport al model català d’inserció de les persones amb discapacitats.

Comentaris