15.04.2021 |
Territoris.cat

El laboratori de drogues desmantellat a Mollerussa podria haver explotat

Material confiscat en el pis de Mollerussa 1
Material confiscat per la Guàrdia Civil en el pis de Mollerussa
El laboratori de drogues desmantellat a Mollerussa podria haver explotat

Segons l'informe de la Guàrdia Civil el laboratori de drogues clandestí desmantellat la setmana passada a Mollerussa podria haver explotat, com va passar a Segur de Calafell el 14 de maig i també el 14 de juny quan els inquilins de dos habitatges manipulaven presumptament productes químics per tractar plantes de marihuana.

En el cas de Mollerussa, alerten que, si s'hagués produït una explosió, els danys haurien estat més greus ja que es va trobar una gran quantitat de material i productes inflamables. A més, els va sorprendre la magnitud de l'espai, la capacitat per produir una gran quantitat de drogues i el desconeixement i falta de formació de l'encarregat del laboratori per manipular químics.

Es tracta, reconeixen, del laboratori de drogues de disseny més gran descobert mai a la demarcació de Lleida

El tinent de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil de Lleida, que va dirigir l'operatiu, assegurava que suposava un gran risc per a la salut pública i per a la seguretat ciutadana ja que, per una banda, l'elaboració de la substància pot no ser la correcta i afectar greument el consumidor final i, per l'altra, perquè l'espai podria haver explotat i haver afectat no només el mateix pis sinó tot l'edifici, de diverses plantes i amb diversos veïns.

Material confiscat per la Guàrdia Civil en el pis de Mollerussa 1L'operació contra el tràfic de drogues, anomenada Saldos, és va dur a terme dijous 22 de juny i va acabar amb la detenció de deu persones a Mollerussa, les Borges Blanques, Riudecols, Pallejà i Barcelona. 

La col·laboració ciutadana va ser clau per iniciar aquesta investigació i animen a seguir denunciant qualsevol situació sospitosa

Tres dels detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la Guàrdia Civil, fins que siguin citats pel jutge, i els altres set van passar a disposició judicial dissabte 24 de juny al jutjat de guàrdia de Lleida. Sis van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar i el jutge va ordenar presó provisional sense fiança per l'altre, que era l'encarregat del laboratori desmantellat a Mollerussa, de 31 anys i nacionalitat espanyola. 

Arran de l'operació, la Guàrdia Civil va confiscar més de 20 quilos d'speed, 20 litres de producte semisòlid amfetamínic, 3.340 comprimits de MDMA (èxtasi), 250 grams de haixix i 6.146 grams de marihuana. També una gran quantitat de material de laboratori, 3.000 euros en metàl·lic, tres turismes, diversos telèfons mòbils i ordinadors portàtils i documentació.

En aquest laboratori de drogues de disseny situat en un pis de l'avinguda Barcelona de Mollerussa es duia a terme tot el procés d'elaboració d'speed i èxtasis per després distribuir-ho al consumidor final. Precisament la Guàrdia Civil sospita que els altres detinguts s'abastien de les drogues elaborades a Mollerussa i les venien al detall. 

 

El laboratori de drogues desmantellat a Mollerussa podria haver explotat
comentaris