27.05.2022 |
Territoris.cat

L'Aeroport de Lleida-Alguaire inicia dijous la temporada d'hivern amb l'arribada d'esquiadors britànics

foto alguaire acn 1 inteiro
Passatgers procedents de Tel Aviv, després d'aterrar a l'Aeroport de Lleida-Alguaire al mes de gener / Foto Salvador Miret
L'Aeroport de Lleida-Alguaire inicia dijous la temporada d'hivern amb l'arribada d'esquiadors britànics

L'Aeroport de Lleida-Alguaire encetarà aquest dijous la temporada d'hivern amb l'arribada dels primers quatre vols amb esquiadors del touroperador britànic Neilson. La principal novetat d'aquesta temporada seran els vols que per primera vegada organitzarà a partir de febrer el touroperador Quality Travel per portar esquiadors suecs al Pirineu a través de l'aeroport lleidatà. Per tal de poder acollir de forma simultània els vols de Neilson i Quality Travel, que coincidiran habitualment en diumenge, Aeroports de Catalunya està enllestint la instal·lació d'una carpa addicional per tal de poder atendre tots els passatgers. L'aerolínia israeliana Arkia volarà un any més a Lleida-Alguaire també a partir de febrer, mentre al març l'aeroport acollirà vols de viatges organitzats per l'Imserso. Cal sumar-li, a més, la connexió regular que ofereix Air Nostrum durant tot l'any entre Lleida-Alguaire i Palma. D'altra banda, l'aeroport lleidatà suma ja més de 26.000 passatgers aquest 2017 i confia tancar l'any amb una xifra similar a la registrada el 2016.

La principal novetat seran els vols de Quality Travel que per primera vegada portaran esquiadors suecs al Pirineu

Aquest dijous l'Aeroport de Lleida-Alguaire rebrà els primers vols de la temporada d'hivern del touroperador britànic Neilson, que s'allargaran fins a la primavera vinent. En concret, aquest dijous està previst que aterrin a l'aeroport lleidatà quatre vols amb esquiadors provinents de Manchester, Londres (2) i d'East Midlands. Els vols de Neilson habitualment seran en diumenge però tenint en compte la proximitat de les festes de Nadal i de Cap d'Any s'han canviat els dies d'arribada durant les primeres setmanes. 

A partir de febrer del 2018 s'hi sumaran els vols també per a esquiadors que per primer any organitzarà el touroperador suec Quality Travel, procedents de Malmö, Göteborg, Estocolm, Växjö, Linköping i Jönköping. 

Amb l'objectiu de poder rebre els vols d'ambdós touroperadors a la vegada, que coincidiran en diumenge, Aeroports de Catalunya està enllestint la instal·lació d'una carpa addicional a l'exterior de la terminal per tal de facilitar més espai als passatgers que arribin o surtin de l'aeroport lleidatà. A la vegada, s'amplien de dos a quatre les cintes de transport d'equipatge de la instal·lació. 

Als vols d'esquiadors de Nilison i Quality Travel s'hi afegiran, també a partir de febrer, els que un any més operarà l'aerolínia israeliana Arkia, i durant el mes de març els vols que organitza l'Imserso a través de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. A més, cal recordar la connexió regular amb què durant tot l'any la companyia Air Nostrum enllaça l'aeroport lleidatà amb el de Palma.

Més de 26.000 passatgers des de principi d'any

D'altra banda, l'Aeroport de Lleida-Alguaire ha transportat des de principi d'any més de 26.000 passatgers i, segons Territori i Sostenibilitat, confia tancar l'any amb una xifra similar a la registrada durant el 2016, en què va rebre prop de 35.000 viatgers. Això si, si la boira no complica les operacions a la instal·lació aeroportuària de la mateixa manera que va succeir durant diverses setmanes de la temporada d'hivern passada.

L'Aeroport de Lleida-Alguaire inicia dijous la temporada d'hivern amb l'arribada d'esquiadors britànics
comentaris