L'aventura i el turisme actiu a les comarques de Lleida esperen superar els 700.000 serveis el 2017

El nombre d'empreses del sector ha crescut fins a les 230 aquest any

Reñe turisme interior
photo_camera La temporada es presenta amb unes condicions "immillorables" per a les activitats relacionades amb l'aigua

L'aventura i el turisme actiu a les comarques de Lleida obren la temporada amb l'objectiu de superar enguany els 700.000 serveis, entre un 8 i un 10% més que el 2016, en què es van fer més de 650.000 serveis. Aquesta temporada es presenta amb unes condicions "immillorables" per a les activitats relacionades amb l'aigua gràcies a la quantitat de neu acumulada a la muntanya. Cal destacar també l'augment de les empreses dedicades a les activitats d'aventura a la demarcació, que gairebé ha doblat el nombre en nou anys arribant a les 230, distribuïdes per les 13 comarques lleidatanes. D'aquestes, 187 empreses estan ubicades a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran: 70 al Pallars Sobirà, 36 a la Vall d'Aran, 33 a l'Alt Urgell, 18 a la Cerdanya, 16 a l'Alta Ribagorça, 13 al Solsonès i 8 al Pallars Jussà. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat que "és un sector transcendent i important, ja que genera una ocupació de més de 2.000 persones amb un important impacte econòmic".Reñe turisme texte

El ràfting i el senderisme són les dues activitats que tenen més demanda d'entre la cinquantena de serveis i activitats que s'ofereixen. L'any 2016 es van contractar més de 161.000 serveis de ràfting, més de 135.000 en senderismes, seguits pel barranquisme amb més de 102.000 contractacions i la bicicleta tot terreny amb més de 92.000 serveis.

René ha destacat que "tota aquesta activitat va generar més de 93 milions d'euros dels quals uns 28 milions d'euros provenen directament de les empreses de turisme actiu i la resta ve associat a l'hostaleria i la restauració".

El perfil dels clients que practica activitats de turisme actiu i esports d'aventura a la demarcació de Lleida continua essent majoritàriament català amb un 75% del total; un 15% de la resta de l'estat, Madrid, País Basc i València; un 11% de països europeus, Holanda, França i Regne Unit; i la resta de països de fora d'Europa sobretot d'Amèrica i d'Israel. El president de la Diputació ha apuntat que "americans i israelians han augmentat els últims anys d'una forma especial".

comentaris