27.11.2022 |
Territoris.cat

L’IEI destina 1,3 M€ d’ajuts per promocionar la cultura i el patrimoni al territori

Les subvencions i ajuts es destinen a la promoció d’activitats i projectes culturals, a la restauració del patrimoni cultural, a la promoció de publicacions de locals i a la programació d'activitats de grups i artistes inclosos al catàleg de Programació de l’Oferta Cultural de l’IEI

Junta rectora IEI inteior
La Junta Rectora de l'IEI, encapçalada pel president de la Diputació, Joan Reñé, ha aprovat aquest dimecres les bases per a les línies d'ajuts
L’IEI destina 1,3 M€ d’ajuts per promocionar la cultura i el patrimoni al territori

La Junta Rectora de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), encapçalada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha aprovat aquest dimecres les bases específiques de les línies d’ajuts i la convocatòria de les subvencions per al catàleg de l’oferta cultural per l’anualitat 2017 per un total d'1.313.000 euros.

D’aquesta forma, es dóna llum verda a les línies relatives a conservatoris i escoles de música, projectes culturals, publicacions d’interès local i comarcal de les Terres de Lleida, biblioteques o sales de lectura, publicacions periòdiques de caràcter local i comarcal, equipaments culturals de béns mobles, equipaments culturals de béns immobles, i restauració i remodelació del patrimoni culturals per a municipis i entitats culturals de les Terres de Lleida. Les línies d’ajuts són les següents:

Pel que fa a conservatoris i escoles de música (60.000 €), les línies d'ajuts estan adreçades als centres que imparteixen ensenyaments musicals, ja siguin conservatoris, escoles de música, aules associades d’iniciativa municipal, els estudis del qual comporten tant l’obtenció d’un títol oficial com un certificat dels estudis realitzats. Ho poden sol·licitar els ajuntaments de la demarcació de Lleida i els seus organismes autònoms.

En projectes culturals (200.000 €), són per a la realització de projectes i activitats culturals, com ara: activitats de dinamització cultural (trobades, aplecs i setmanes culturals), activitats artístiques (pintura, fotografia, música, cinema o teatre) i activitats de promoció i difusió cultural (cursos, conferències i jornades). Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, així com els consells comarcals i altres institucions públiques; i les entitats privades sense ànim de lucre amb seu social o delegació a les comarques de Lleida.

Respecte a publicacions d’interès local i comarcal de les Terres de Lleida (90.000 €), els recursos anirien per a la concessió d’ajuts a originals de publicacions d’interès local i comarcal, en format llibre o CD, tant en llengua catalana, com occitana. Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, així com els consells comarcals i altres institucions públiques i les entitats privades sense ànim de lucre amb seu social o delegació a les comarques de Lleida.

Una altra línia seria per a publicacions periòdiques de caràcter local o comarcal (70.000 €) de les terres de Lleida editades en llengua catalana o occitana. Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, així com  els consells comarcals i altres institucions públiques del territori de les comarques de Lleida.

Pel que fa a equipaments culturals (béns mobles) (100.000 €), els ajuts serien per a l’adquisició de béns mobles destinats a usos socioculturals. Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, els consells comarcals i altres institucions públiques del territori de les comarques de Lleida.

En equipaments culturals (béns immobles) (150.000€), la línia s'adreçaria a obres destinades a equipaments culturals com construcció, reforma o millora dels edificis destinats a usos socioculturals del territori. Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, els consells comarcals i altres institucions públiques.

La restauració i remodelació del patrimoni cultural (435.000 €)  esdevé una altra d'aquestes línies, en aquest cas per a la restauració i remodelació de béns mobles i immobles del patrimoni cultural de les terres de Lleida. S’inclouen com a despeses subvencionables les actuacions relacionades en obres de remodelació restauració, rehabilitació, conservació i consolidació d’objectes mobles i del patrimoni documental i bibliogràfic, així com de béns immobles o conjunts històrics que tinguin un interès històric-artístic, paleontològic i arqueològic. Ho poden sol·licitar els ajuntaments i els seus organismes autònoms, els consells comarcals i altres institucions públiques de les comarques de Lleida.

Així mateix, les biblioteques o sales de lectura (75.000 €) també podran optar a ajuts per a l’adquisició de llibres, DVD i CD per a biblioteques o sales de lectura de les comarques de Lleida. Els beneficiaris són els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades.

Per últim, també es recull el catàleg de l’oferta cultural (133.000 €), amb la regulació de la concessió de subvencions per a la programació d'activitats culturals els concerts, representacions teatrals o festes populars realitzades per grups i artistes inclosos al catàleg de Programació de l’Oferta Cultural de l’IEI que es pot consultar a la web de l’IEI.

 

L’IEI destina 1,3 M€ d’ajuts per promocionar la cultura i el patrimoni al territori
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement