El llibre que explica l'1-O a les comarques de Lleida

Escrit per quatre periodistes i editat per Fonoll, aspira a ser dels més venuts per aquest Sant Jordi a Lleida. Té un preu de 16 euros i 1 euro de cada exemplar venut es destina a l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per les famílies dels polítics empresonats per l'1-O

Els autors del llibre '1-O. Basat en fets reals', davant el CAP de Cappont de Lleida. (Horitzontal)
photo_camera Els autors del llibre '1-O. Basat en fets reals'

1-O. Basat en fets reals és un llibre que acaba de sortir a la venda i que explica, a partir de cinquanta històries basades en els relats d'un centenar de testimonis, com es va viure l'1 d'octubre de 2017 a les comarques de Lleida. Està escrit per quatre periodistes lleidatans que van realitzar la cobertura informativa de l'1-O amb l'objectiu d'escriure sobre el referèndum. A partir dels esdeveniments que vam viure, però, la gent ens demanava que expliquéssim què havia passat i ens vam adonar que no teníem prou amb quatre pàgines en un diari, així que vam optar per fer un llibre", explica un d'ells.

L'editorial Fonoll ja està preparant una segona edició, després de gairebé haver esgotat el primer miler d'exemplars en tan sols una setmana

El Pere Gilart, l'Imma González, el Gerard Martínez i l'Abel Pujol  han donat veu a aquelles persones que han volgut explicar la seva història en les 160 pàgines d'aquest llibre, intencionadament sense fotografies per donar-li un protagonisme absolut a les paraules. Està editat per Fonoll, que ja prepara la segona edició després d'haver gairebé esgotat el primer miler d'exemplars en tan sols una setmana.

El llibre té un preu de 16 euros i 1 euro de cada exemplar venut es destina a l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per les famílies dels polítics empresonats per l'1-O

Coberta del llibre '1-O. Basat en fets reals'. (Vertical)Els seus autors expliquen que es tracta de cinquanta relats que configuren una altra visió de l'1 d'octubre del 2017, de vegades menys visceral, fins i tot còmica, en ocasions anecdòtica, també surrealista, però sempre fidel a un mateix esperit. L’1-O pertany a cadascuna de les persones que se'l van fer seu al llarg d'una jornada històrica.

Alguns esdeveniments i nom propis han estat modificats a petició dels mateixos protagonistes per mantenir el seu anonimat

La presentació oficial del llibre va tenir lloc lloc aquest dimarts 3 d'abril al Cafe del Teatre Escorxador de Lleida i va comptar amb la participació de la periodista i politòloga Magda Gregori, directora de Racó Català. El dijous 5 d'abril a les 19.00 hores, el llibre es presentarà a la biblioteca de Tàrrega en un acte conduït pel periodista targarí Carles Gómez i al qual el seguirà una llarga llista de presentacions pel territori abans de la Diada de Sant Jordi, en què aspira a convertir-se en un dels llibres més venuts a Lleida.

D'entre els testimonis s'hi explica el d'una noia de 18 anys que votava per primera vegada o el d'una dona octogenària

Les presentacions portaran els autors a Almacelles (12 d'abril), Vallfogona de Balaguer (13 d'abril), Alcarràs (17 d'abril), Solsona (18 d'abril), Alpicat (19 d'abril), Seròs i Barcelona. En la presentació a Vallfogona de Balaguer es comptarà amb una videoconferència amb l'exconsellera Meritxell Serret, que ha escrit el pròleg del llibre. L'epíleg ha anat a càrrec del periodista Antoni Bassas.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El llibre també inclou una entrevista a Advocacia per la Democràcia per, tal com expliquen els autors, donar un context a la situació actual i futura. Ha comptat amb la col·laboració del diari Ara.

Comentaris