L'Olimpíada de Robòtica de la UdL reunirà vint equips

Hi participen  20 equips de Lleida, Mollerussa, Tàrrega, La Seu d'Urgell, La Pobla de Segur, Artesa de Segre i Bellcaire d'Urgell

L'Olimpíada de Robòtica de la UdL edicio 2016 interior
photo_camera L'Olimpíada de Robòtica de la UdL edicio 2016

Un total de 20 equips de Lleida, Mollerussa, Tàrrega, La Seu d'Urgell, La Pobla de Segur, Artesa de Segre i Bellcaire d'Urgell participaran aquest dissabte, 10 de juny, al tercer torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO) a la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d'una iniciativa de l'empresa ENGIJOC,  amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, que es desenvolupa al Centre de Cultures, al campus de Cappont. 

L'Olimpíada de Robòtica de la UdL edicio 2016 textLa WRO és una competició de robòtica adreçada a joves estudiants d'entre 7 i 15 anys, que es desenvolupa a més de 50 països d'arreu del món. A Lleida hi prendran part 9 equips de la categoria Start i 11 Junior High. Tenen dos hores i mitja per construir i programar un robot que posteriorment resoldrà un desafiament en la taula de competició. Un dels valors afegits és que una de les regles de joc es pot anunciar a última hora. 

La qualitat d'aquesta prova està en el foment de valors i capacitats, ja que els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seua creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se'ls proposa", afirmen els organitzadors

L'equip guanyador tindrà accés a l'eliminatòria estatal i qui la superi podrà disputar el títol mundial. El director de l'EPS, Francesc Giné, ha destacat que aquesta competició és una oportunitat única perquè els joves entrin en contacte amb la ciència, la tecnologia i l'enginyeria d'una manera divertida i innovadora en l'àmbit d'una experiència de caràcter internacional. En aquest sentit, Giné ha recordat que la WRO complementa altres iniciatives com la First Lego League. 

Comentaris