Manuel Roure desvetlla l'evolució de l'optometria clàssica a l'holística en una nova publicació

Manuel Roure presentava l'any 2012 el seu llibre Predominis visuals, en el que va explicar de quina manera aquests  incideixen en gairebé totes les activitats de la nostra vida 

Presentació de la nova publicació de Manuel Roure
photo_camera Presentació de la nova publicació de Manuel Roure

L'optometrista mollerussenc Manuel Roure, va presentar el passat dia 25 d'abril el seu nou treball Optometria Holística, amb el que ha volgut desvetllar els seus coneixements i l'experiència en el treball en aquest àmbit de la seva professió. La inquietud i curiositat el van portar a endinsar-se en estudis que van fer canviar la seva percepció de l'optometria clàssica i com havia d'evolucionar en direcció a una optometria holística, en la que es té en compte la relació entre la visió, l'organisme i el medi.

Sin título-1Els experts consideren a Manuel Roure un avançat en el seu temps, per l'interès continuo en la recerca i l'aplicació de nous mètodes en l'aplicació de l'optometria, un tarannà que l'han portat a publicar aquests coneixements en un nou llibre.

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya va acollir amb molt d'interès el nou estudi de Manuel Roure, que tracta el concepte de l'optometria holística, que defineix la diferència entre visió i vista. Roure qualifica aquest treball com llibre de text, de consulta, més que un llibre de lectura, l'estudi pretén posar al dia algunes maneres de practicar l'optometria, partint de fet que la visió permet percebre, comprendre, interpretar i adaptar-nos, tal com es presenta en la portada del llibre.

En una entrevista recent, Manuel Roure manifestava que per avançar en l'optometria s'haguera de desenvolupar una pràctica interdisciplinari en la que s'integressin altres professions com la Neurologia, l'Oftalmologia o la Pedagogia, entre altres.

Manuel Roure assegura que amb aquesta publicació ha volgut aprofitar, utilitzar i organitzar la ingent quantitat de material d'estudi acumulat durant els anys de professió, especialment llibres i anotacions, alguns inèdits, utilitzats per a la traducció de més de 20 publicacions científiques, i posar-la a la disposició dels òptics optometristes per contribuir així a la progressió de la nostra professió.

Manuel Roure en la presentació del seu anterior llibreL'Optometrista i director clínic de Federóptics Roure, va publicar l'any 2012, Predominis visuals, una avançada del que, podrien dir científic holístic, havia desenvolupat en els seus estudis i experiència, en aquest cas molt dirigit als infants i l'efecte de la visió en l'aprenentatge i desenvolupament.

La Sociedad Internacionalde Optometría del Desarrollo y el Comportamiento (SIODEC), va reconeixer la trajectòria professional de Manuel Roure, com a pioner en l'optometria comportamental, atorgant-li el premi d'honor, en el congrés que aquesta entitat va dur a terme, l'any passat a Gijón, amb la participació  de més de 250 professionals de tot el món. Vegeu territoris.cat

Comentaris