03.03.2021 |
Territoris.cat

Marc Tugues arriba a Praga en la quarta setmana de l'aventura de 5.000 quilòmetres

Les etapes per terres alemanyes han estat de les més dures; vent i pluja han protagonitzat la tercera setmana del recorregut. 

Marc Tugues amb les bones amistats que esta fent en el seu viatge.
Marc Tugues amb les bones amistats que esta fent en el seu viatge.
Marc Tugues arriba a Praga en la quarta setmana de l'aventura de 5.000 quilòmetres

Marc Tugues continua amb la seva aventura de 5.000 quilòmetres que l'ha portat fins a terres alemanyes, unes etapes dures en les quals ha hagut de lluitar contra les inclemències del vent i la pluja; dificultats que es van agreujar amb una tempesta que l'hi va trencar la tenda.

L'entrada a Alemanya en l'etapa de Flensburg a Ratzeburg semblava que havia de ser una basa d'oli, en aquells 120 quilòmetres plàcids de recorregut, però una tempesta ha deixat la tenda totalment inutilitzada, i l'etapa fins a Sallem es converteix en una odissea. Pluja intensa i vent de cara que obliga a pedalar de valent i pensar a trobar una tenda a l'alçada del pressupost.

La recerca del nou habitatge mòbil per Sallem es converteix en nova aventura fins a trobar la més adient, muntar el nou equipament i una nova pedregada que intimida al ciclista mollerussenc una altra vegada, però no passa de ser un ensurt, que deixa inundada l'estança i tots els estris.

La pluja continua protagonista de la jornada, que té com a destí Pritswalk, 125 quilòmetres més, estrenyent sobre els pedals per contrarestar el fort vent. En arribar a la ciutat, la recerca de càmping, difícil tasca que porta al Marc a preguntar en un bar, en el que comprova la predisposició de la mestressa i el seu home a col·laborar amb l'aventurer. Els propietaris del local ofereixen, sense mirament, allotjament al Marc, i no tan sols això, roba neta, provisions pel viatge, i una tenda de campanya, per poder continuar el viatge, ja que la que va comprar el Marc l'hi faltava alguna que altra peça.

El Marc deixa a Pritswalk una nova amistat i una grata experiència del comportament i solidaritat del poble alemany. Una resposta que anima al mollerussenc a continuar la seva ruta fins a Berlín, 150 quilòmetres que el porten a la gran capital, de la que en pensa gaudir força. El Marc no es cansa d'insistir en el comportament impecable i solidari de la gent d'aquest país, que deixa en la següent etapa.

Diumenge serà el dia del canvi de paradigma, una etapa de muntanya per entrar a la República Txeca, que malgrat l'agradable imatge del paisatge i la sensació de plenitud de la natura, xoca amb l'entorn social de pobresa que observa el Marc, en els primers quilòmetres per terres txeques, des de la ciutat de Teplice. Una sensació que contrasta amb la qualitat de vida i ambient cosmopolita i cultural que és desprèn, a mesura que s'atansa a Praga. Una capital que l'obliga a descansar i dedicar tota una jornada a fer una visita cultural i turística.

Marc Tugues entra en la quarta setmana de l'aventura, amb un recorregut que ronda els 2.000 quilòmetres i el quart país que visita. Encara queden més de 3.000 quilòmetres i molta Europa per visitar, i amb tota certesa moltes més experiències personals i vitals.

Marc Tugues arriba a Praga en la quarta setmana de l'aventura de 5.000 quilòmetres
comentaris