Marc Tugues supera els 3.000 quilòmetres i creua Suïssa

Aquest dijous Marc Tugues canvia de país, després de les etapes més dures del recorregut, amb aigua i neu, però amb la magnífica companyia dels Alps.

La resta de quilòmetres de l'aventura de Marc Tugues arriba als 3.000 quilòmetres, dels 5.000 que té previst recorre, des de la seva sortida de Noruega el passat 25 d'abril. Pràcticament un periode d'un mes, per les carreteres de Dinamarca, Alemanya, República Txeca, Àustria, i a les portes de Suïssa.

Les darreres etapes austríaques han estat de les més dures, entre els cims dels Alps amb la neu i l'aigua com a companys de viatge, i elements que no han fet fàcil l'aventura del mollerussenc. Però tal com explica el Marc en el seu diari de viatge, l'experiència i les sensacions personals superen els entrebancs meteorològics.

L'entrada als Alps en l'etapa de Kochling a Liezen van ser els 180 quilòmetres per recordar, amb temperatures de 2 a 4 graus i neu constant, que obligava a fer parades per prendre alguna cosa calenta. Sense oportunitat de gaudir del paisatge, i amb la voluntat d'arribar a Liezen, el més aviat possible, allí esperaven al Marc les bones amistats del viatge, amb roba eixuta i l'avituallament.

La sortida en direcció a Bruck, en la vint-i-quatrena etapa, tenia una altra imatge, un matí assolellat que invitava a pedalar i gaudir de l'entorn, amb tota plenitud, per davant 130 quilòmetres més al comptador de l'aventura. Els dies van continuar amb la mateixa previsió, el binomi climatològic i paisatgístic acompanyaven al Marc i transmetien les sensacions que tot esportista necessita per dur a terme les seves fites. Unes circumstàncies que van permetre al mollerussenc, superar els 14 quilòmetres de desnivell i una alçada de 1.600 metres del Gerlospass, entrant al Tirol.

L'experiència ha ensenyat al Marc, que malgrat les dificultats de les etapes i les inclemències del temps, una aventura com la seva precisa d'una logística meticulosa, per assolir els objectius. Decidir la millor ruta, alimentació, el descans, la hidratació, les cremades del sol, i sobre tot l'estat mental.

Dijous l'aventura entra en terres suïsses, un nou país, i cada cop més a prop del seu objectiu de recórrer Europa en bicicleta.

Comentaris