09.12.2021 |

Més de 2000 persones han disfrutat de GALACTICAT

Èxit de participació en la primera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent l'últim cap de setmana d'abril a Tàrrega.

©jaumesole-3011-S2
Photocall amb part de l'equip de la pel·lícula "El Bosc". "Foto: Jaumé Solé, Tàrrega"
Més de 2000 persones han disfrutat de GALACTICAT

Durant els dies 25, 26 i 27 d’abril Tàrrega ha estat l’escenari de la I Mostra de Cinema Fantàstic que es fa a les Terres de Ponent. Amb el nom de Galacticat, els seus creadors David Ferreras, Robert Garcia i Pere Aumedes, han valorat molt positivament l’afluència i la participació del públic visitant; el qual ha disfrutat de diverses projeccions orientades a cinèfils de totes les edats i tots els gustos ja que s’han pogut veure des de clàssics com El Planeta del Simis, cinema familiar com E.T. , cinema contemporani de ciència ficció i també produccions catalanes com El Bosc que es va projectar dissabte per la nit amb la presència del seu productor Ramon Vidal, el director Óscar Aibar i els actors Pere Ponce i Maria Molins. També han passat per la catifa vermella l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, el director de la pel·lícula inaugural Faust 5.0 Isidro Ortiz, la directora de l’Acadèmia del Cinema Català Montse Majench, o el sots-director del Festival Internacional de Sitges en Mike Hostench.

"Foto: Anna Calafell, Tàrrega"Gala d'inauguració.

La pel·lícula de clausura no podia ser altra que “2001: Una odissea de l’espai”, la qual inspira la imatge corporativa a la Mostra. Uns 100 privilegiats van poder deleitar-se de l’obra mestra creada per Kubrick, director que s’ha homenatjat commemorant el quinzè aniversari de la seva mort, amb un col·loqui previ a la projecció amb la intervenció del públic assistent. Els espectadors van tenir l’oportunitat de veure el film en la seva versió original subtitulada i en pantalla gran, fet que va provocar una gran admiració per la bellesa audiovisual i pels seus efectes especials adelantats a l’època, malgrat tenir el film més de 45 anys.

A la mostra també s’han pogut veure exposicions diverses d’objectes i llibres relacionats amb el món fantàstic desde Star Trek, Cosmic, Mo Caró, passant pel Dr Who o també Star Wars, i que precisament membres de l’Associació Catalana que li dóna lloc, van desfilar durant tot el dissabte pels carrers de Tàrrega deixant bocabadats als vianants que passejaven pels indrets de la capital de l’Urgell. La nota musical la va posar el grup barceloní Audiolepsia amb un vídeo concert innovador.

"Foto: Jaume Solé, Tàrrega"

Per a completar les projeccions s’han pogut veure diversos curtmetratges de les escoles ESCAC i Bande à Part; i també del consolidat festival Lo Cercacurts. També hi va haver la preestrena a nivell nacional del curtmetratge "La Muerte Dormida" del director barceloní David Casademunt, el qual el va presentar al públic que prèviament havien vist E.T. El gènere documental també hi va tenir cabuda amb la projecció de “Los perversos rostros de Víctor Israel” presentat pel director Diego López, que a la vegada és el màxim responsable de la secció Brigadoon del festival de Sitges.

"Foto: Jaume Solé, Tàrrega"

El impulsors de la Mostra es veuen molt animats a continuar, fet que els porta a pensar ja en la propera edició; plantejant noves idees i formats. Entre les propostes primícia que es va presentar el dia de la inauguració, fou el “Concurs de Curtmetratge Fantàstic Galacticat” organitzat per l’Associació de Fotògrafs Professionals de les Comarques de Lleida. Una altra de les futures novetats, és que durant l’any es puguin fer tastets de la Mostra amb la projecció d’alguna pel·lícula sorpresa al cinema
Majèstic de Tàrrega.

"Foto: Jaume Solé, Tàrrega"

 

Més de 2000 persones han disfrutat de GALACTICAT
comentaris