Mobilització històrica a la demarcació de Lleida en rebuig a la violència de les forces de seguretat

Concentració dl 3 d'octubre de les poblacions del Pla d'Urgell a Mollerussa
photo_camera Concentració dl 3 d'octubre de les poblacions del Pla d'Urgell a Mollerussa

La demarcació de Lleida s'ha bolcat unànimement en la convocatòria de la Taula per la Democràcia per condemnar la violència que van utilitzar les forces de seguretat en la diada del Referèndum de l'1 d'octubre. Des de primera hora del matí les principals vies de comunicació es van tallar amb tractors i vehicles. En tots els municipis organitzaven mobilitzacions de diferents àmbits.

Aturada 3 d'octubre al Pla d'UrgellA Mollerussa alguns piquets han informat en les grans superfícies per tal que tanquessin, ho han fet a Mercadona i Lidl, que han tancat fins al migdia. Pel que fa al seguiment de la resta de sectors, han tancat empreses i comerços, així com les administracions locals i els centres educatius.

Al Pla d'Urgell, els tractors i pagesos convocats per Unió de Pagesos s'han desplaçat a Mollerussa, on s'ha celebrat un acte central en el qual hi han participat representants de les entitats i associacions, així com els alcaldes de tots els municipis.

Aturada a les GarriguesA les Garrigues els tractors també han dut a terme diferents accions en les vies de comunicació, que han permès impedir la circulació i paralitzar la comarca.

Pel que fa a Lleida capital, milers de persones s'han manifestat per fer visible el seu rebuig a les actuacions violentes protagonitzades per la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1 d'octubre. Són molts els lleidatans que han sortit al carrer en una mobilització històrica a la capital del Segrià per expressar així la seva indignació davant uns fets que molts veïns de Lleida van viure en primera persona en els diferents col·legis lectorals de la ciutat on les forces de seguretat de l'Estat van intentar impedir amb l'ús de la força la celebració del referèndum. 

mobilitzacions a LleidaSota el lema "Contra la repressió, per les llibertats" i encapçalada per uns 150 tractors, la marxa ha arrencat a les 18 hores de la plaça Ricard Viñes per dirigir-se a la delegació del Govern i finalitzar davant de la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. La manifestació s'emmarca, per una banda, en l'aturada de país convocada des de la Taula per la Democràcia, i d'altra en la jornada de vaga general convocada des d'alguns sindicats.

Els tractors tallen l'N-II a MollerussaUnes 45.000 persones, segons els Mossos d'Esquadra, es manifesten pels carrers de Lleida per expressar de forma unànime el seu rebuig a l'actuació policial de la policia de l'Estat i la Guàrdia Civil durant l'1 d'octubre. Uns 150 tractors encapçalen una marxa en què persones anònimes de diferents edats han estat les encarregades de portar la pancarta amb el lema "Contra la repressió policial, per les llibertats". En la mobilització s'han vist moltes estelades, senyeres i, fins i tot alguna bandera espanyola, però també moltes pancartes que ciutadans han elaborat cridant en defensa de la democràcia i denunciant la repressió policial protagonitzada per la policia de l'Estat i la Guàrdia Civil per intentar impedir la celebració del referèndum de diumenge. Desenes de bombers, que han rebut l'escalf dels assistents, han establert un cordó de seguretat als dos laterals de la manifestació per tal d'intentar evitar qualsevol incident.

Comentaris