23.10.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa engega el nou sistema de recollida selectiva amb una deixalleria móbil als barris

L'empresa adjudicatària del servei ha iniciat aquest cap de setmana la instal·lació de 400 contenidors de les cinc fraccions, distribuïts en 80 àrees d'aportació.

El vehicle de recollida dels contenidors a Mollerussa @Territoriscat
El vehicle mostra la forma de recollida dels nous contenidors.
Mollerussa engega el nou sistema de recollida selectiva amb una deixalleria móbil als barris

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell i l'Ajuntament de Mollerussa han donat, aquest dilluns, el tret de sortida a la implantació del nou sistema de recollida selectiva, una actuació que anirà acompanyada d'una campanya de sensibilització, tot plegat amb l'objectiu d’incrementar els índexs de recollida selectiva a la capital del Pla d'Urgell.

Tal com ha explicat el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, el percentatge de recollida de la ciutat, es troba actualment en el 28%, per sota del 38% de la mitjana catalana, per la qual cosa calia una estratègia de sensibilització i millora. Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha afegit, que ens plantegem només que és necessari canviar el paisatge urbà amb nous contenidors, si no que aprofitem l’avinentesa per a fer una aliança d’èxit amb el Consell Comarcal per a aconseguir la millor gestió dels residus de Mollerussa.

El vehicle mostra la forma de recollida dels nous contenidors.Els mollerussencs rebran una carta en la qual s'explica la renovació dels contenidors, i també la visita d'educadors ambientals amb l’objectiu de sensibilitzar les famílies que cal fer una millor separació dels residus així com s’informa de la posada en marxa del servei de recollida d’objectes voluminosos i de la deixalleria mòbil. Aquestes accions es completen amb la instal·lació de sis punts d’informació al mercat dels dimecres i en llocs cèntrics de la ciutat –de manera itinerant– per a donar informació i resoldre els possibles dubtes que tingui la població.

D’altra banda, el dia 14 de juny tindrà lloc un acte festiu, la Festa del Reciclatge, en què hi haurà activitats per a tota la família a la plaça de Manuel Bertran per a sensibilitzar nens i adults de la necessitat de respectar el medi ambient i reciclar al màxim possible. Finalment, s’han organitzat dues xerrades informatives adreçades a la població en general i nou xerrades dirigides a col·lectius específics (comerciants, gent gran, persones immigrades, etc.) per tal d’informar del nou sistema.

L'empresa adjudicatària ha instal·lat aquest cap de setmana 400 contenidors, distribuïts en 80 àrees formades per contenidors cadascuna de les cinc fraccions.

L’alcalde, Marc Solsona, ha explicat que hi haurà un període de prova en què s’acabarà de definir la ubicació de les àrees d’acord amb les necessitats dels veïns. Per a desenvolupar la recollida, s’han adquirit dos camions i un camionet elèctric per a recollir les deixalles que a vegades queden a la vora de les àrees de contenidors i assegurar-se, així, la higiene.

El nou sistema inclou la implementació de dos nous serveis per a la ciutat: la recollida d’objectes voluminosos i també una deixalleria mòbil, que s’acostarà als barris de la ciutat per a poder facilitar la recollida de residus que no es dipositen als contenidors convencionals.

Mollerussa engega el nou sistema de recollida selectiva amb una deixalleria móbil als barris
comentaris