21.10.2021 |
Territoris.cat

PRESIDENT DEL CENTRE D'INICIATIVES SOLIDÀRIES ÀNGEL OLARAN

Mor l'empresari i cooperant mollerussenc Àngel Pujol

Des de l'any 2006 Àngel Pujol es va bolcar en la cooperació i el suport a la tasca del missioner basc Àngel Olaran.

Àngel Pujol en la població etíop de Wukro.
Àngel Pujol a la població etíop de Wukro.
Mor l'empresari i cooperant mollerussenc Àngel Pujol

Aquest dijous Mollerussa es despertava amb la trista notícia de la mort de l'empresari i cooperant Àngel Pujol. El mollerussenc es va reunir dimecres a la nit amb els representants dels Armats de Lleida amb els quals va compartir un sopar, i al voltant de la una de la matinada, una parella el va trobar sense vida en el seu vehicle estacionat a prop del restaurant.

L'empresari va formar part, fins a la seva jubilació, del staff del Grup Pujol, i l'any 2005 després d'un viatge a Etiòpia amb l'oftalmòleg Rafael Ferreruela, va conèixer al missioner basc Àngel Olaran al que va declarar la seva incondicional amistat i el seu compromís per treballar en suport a la seva obra.

A partir del primer contacte amb terra africana, Pujol va fer un gir a la seva vida i va convertir la cooperació en l'eix central de la seva activitat, fundant l'any 2006 el Centre d'Iniciatives Solidàries. Una entitat dedicada al suport a l'obra d'Olaran i a tot el col·lectiu de nens, nenes i persones desfavorides de la població etíop de Wukro.

Amb la seva empenta i amb el suport de l'ONG Lleida Solidària va fer possible la construcció d'un embassament, pous i altres infraestructures en aquesta zona del Tigrai al nord d'Etiòpia. L'entitat ha treballat des d'aleshores per dotar de suport econòmic i logístic a l'obra d'Olaran.

La voluntat de Pujol també va ser la de divulgar les desigualtats Nord Sud, amb conferències i activitats pedagògiques així com amb la publicació de diversos llibres, amb els que volia divulgar les necessitats del tercer món sobretot en el que fa referència a la infància, l'educació i la salut.

Mor l'empresari i cooperant mollerussenc Àngel Pujol
comentaris