LA CONTINUÏTAT DE L'OBRA DELS ÀNGELS ESTÀ GARANTIDA

Multitudinari adéu a l'empresari i cooperant Àngel Pujol

Familiars, amics, col·laboradors i una nodrida representació de la cultura, la política, l'empresa i els mitjans de comunicació de Catalunya i Espanya, han assistit aquest dissabte al sepeli d'Àngel Pujol, l'empresari i cooperant que va morir dijous als 67 anys.

Multitudinari sepeli de l'empresari i cooperant Àngel Pujol.
photo_camera Multitudinari sepeli de l'empresari i cooperant Àngel Pujol.

L'església de Sant Jaume de Mollerussa no ha estat capaç d'acollir aquest dissabte, els centenars de persones que han volgut acompanyar a la família d'Àngel Pujol en la cerimònia de l'enterrament. Un gran nombre d'assistents han hagut d'esperar en les rodalies de l'església per poder donar el condol als familiars.

Entre el públic una nodrida representació de l'empresariat, la política, la cultura i entitats dels tercer sector, així com personatges dels mitjans de comunicació com la Mari Pau Huguet o l'Arcadi Oliveres, per citar-ne alguns.

I com no podia ser d'una altra manera, també amb la presència del missioner basc Àngel Olaran, al qual va sorprendre la notícia del traspàs de Pujol a Addis Abeba des d'on va agafar un vol directe per assistir al sepeli. Olaran ha concelebrat l'acte amb mossèn Jordi Orobitg, rector de la parròquia de Mollerussa.

Àngel Olaran ha estat el primer en dirigir unes paraules en el sepeli, explicant que "ha estat una mala jugada el fet que tingués que ser ell i no l'Àngel Pujol, el que donés continuïtat a la seva obra". Olaran també s'ha referit a les diferències que havia tingut amb Pujol, però que sempre havien arribat a una entesa. Ambdós Àngels tenien dues formes de fer, però el seu objectiu havia estat el mateix, lluitar per la desigualtat en el tercer món.

El missioner també ha destacat, que el fet que tanta gent acompanyés a Pujol en el seu enterrament, era una mostra de l'afecte que l'hi professaven i que malgrat la seva manera de fer, havia sembrat amistat i respecte al seu voltant.

Una emocionada Mari Pau Huguet, amb la qual Pujol mantenia una estreta amistat i una incondicional col·laboradora en els seus projectes, ha fet una crida per continuar l'obra del cooperant mollerussenc.

Josep Maria Pujol, el germà i company de projectes, com ha qualificat a l'Àngel, ha estat el darrer en intervenir, assegurant que la família donarà continuïtat i suport a l'obra de la Fundació Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, el projecte vital del seu germà. Ho faran amb entusiasme, però no amb la vitalitat i empenta de l'Àngel, que seria difícil de seguir.

Àngel Pujol havia dedicat els darrers anys a donar suport al missioner Àngel Olaran, al qual admirava. Amb l'organització de centenars de petites accions i amb la implicació de centenars de persones, institucions i empreses, Pujol garantia l'educació la salut i l'alimentació de centenars de persones, que es troben sota l'aixopluc de l'obra del missioner basc.

Comentaris