La Seu Vella s'incorpora com a escenari del MUD 2018

L'edició d'enguany presenta artistes internacionals com Estas Tonne, Mark Fry & Friends, Zé Vito i Alisha Sufit, que compartiran escenari amb artistes nacionals com Maria Arnal i Marcel Bagés, Ferran Palau i Baiuca

MUD 2018
photo_camera El festival se celebrarà del 9 a l'11 de març en diferents escenaris de la ciutat de Lleida

Aquest divendres s'inaugura el  MUDfestival pioner de neo-folk a l'estat espanyol, guardonat amb el premi Altaveu 2016.

El MUD tindrà lloc a Lleida del 9 a l'11 de març i incorporarà l'escenari de La Seu Vella. També es consolida a Lleida els concerts íntims, concerts de petit format en horari matinal de dissabte i d'entrada lliure, que van ser un èxit en la passada edició. El festival està organitzat per Guerssen i l'Ajuntament de Lleida.

Aquest divendres a la nit, Ferran Palau presentarà 'Blanc', el seu tercer àlbum, al Cafè del Teatre de l'Escorxador

Multitud de noms han passat ja pel MUD, molts ben coneguts (Donovan, Omar Souleyman, Fairport Convention, Magna Carta, Vashti Bunyan, BaBa ZuLa, Vieux Farka Touré...) i molts d'ells autèntics desconeguts que han sorprès al públic i han deixat empremta de la filosofia del festival (Constantine, Lisa o Piu, Circulus, Ashwin Batish, Lovely Luna, Sieben, etc.)

Els concerts d'aquesta edició es podran gaudir al Cafè del Teatre de l'Escorxador i a la Seu Vella de Lleida, i els concert íntims (entrada lliure amb aforament limitat) a la botiga-cerveseria Grans Records de Lleida.

La nit de divendres 9 de març, Ferran Palau presentarà el seu nou i lluent tercer àlbum en companyia de la seva sempre efectiva banda. Tot seguit tindrà lloc l'actuació de Mark Fry & Friends, en el seu primer i únic concert a Espanya. Un altre personatge de l'època daurada del folk-rock britànic és Alisha Sufit, tot i que, igual que en Mark Fry, no ho va viure des de la primera línia mediàtica. FERRETERIA-BARO-MARÇ2018

Fundadora del grup Magic Carpet, que l'any 1972 va editar un celebrat disc de folk amb marcat accent oriental, Alisha és una artista multidisciplinar que des de llavors ha continuat pintant i, en menor mesura, composant, i visitarà Lleida per oferir un set de guitarra-veu on interpretarà un bon grapat de cançons folk de tall tradicional i ens meravellarà amb la seva brillant veu. La seva actuació tindrà lloc dissabte 10 de març a la botiga-cerveseria Grans Records dins la programació dels Concerts íntims i també en concert únic a Espanya.

La folktrònica del gallec Baiuca obrirà la nit de dissabte 10 de març al Cafè del Teatre. Una sonoritat sorprenent, que tant és electrònica com és tradicional, que tant beu del techno com del folklore gallec, que tant tira de pandeiro i flauta com de un sintetitzador o una caixa de ritmes.

El brasiler Zé Vito és un jove però experimentat cantautor i productor. Fou un dels fundadors de la Abayomy Afrobeat Orquestra i ha compartit escenari amb gent com Tony Allen o Ney Matogrosso. El 2016 va enregistrar el seu primer àlbum en solitari, "Espelho", un relaxant disc d'autor que és un viatge a l'interior del Brasil, un agradable treball de MPB (Música Popular Brasilera) que presentarà acompanyat del seu quintet.

Estas Tonne  actuarà el diumenge 11 de març a les 20h a La Seu Vella, en el concert de cloenda.

Estas Tonne només oferirà dos concerst en tot l'Estat: Lleida i Madrid. La seva música és el reflex d'una gran varietat d'enfocaments artístics. Una fusió d'estructura clàssica, tècnica flamenca, arrels gitanes, característiques de paisatges sonors llatins i electrònics.

Comentaris