La Fundació Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran celebra el vuitè sopar solidari amb l'absència del seu fundador

Les entitats de Mollerussa van retre homenatge a Àngel Pujol, impulsor i col·laborador d'un gran nombre d'iniciatives populars que han tingut continuïtat a Mollerussa.

Homenatge Angel Pujol- sopar Fundació Angel Olaran
photo_camera Homenatge Angel Pujol- sopar Fundació Angel Olaran

El tradicional Sopar Solidari que organitza des de fa vuit anys la Fundació Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, va tenir aquest dissabte un caire d'homenatge, al que va ser el seu fundador, l'empresari i cooperant Àngel Pujol. Un acte multitudinari que es va celebrar al restaurant Resquitx de Golmés i que no va poder atendre a totes les persones que hi volien participar.

L'acte va comptar amb la presència del president de la Diputació Joan Reñé, els alcaldes de Golmés i Mollerussa, Jordi Calvís i Marc Solsona, i el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Josep Maria Huguet, així com responsables d'ONG, que es van desplaçar des del país basc, Cantàbria, Madrid, València, Salamanca, Múrcia o Saragossa, entitats que col·laboren amb el missioner basc, i que tenien una estreta relació amb el cooperant, traspassat el passat mes de gener.

L'actual president de la fundació i germà del fundador, Josep Maria Pujol, va recordar la trajectòria de l'homenatjat, i la seva vinculació amb el dinamisme esportiu i social de la deserció de Lleida, i va reiterar el seu compromís de mantenir el llegat i la voluntat cooperant amb el missioner basc i la seva obra a la regió etíop del Tigrai i concretament a la població de Wukro, en la que Olaran treballa amb centenars de persones en risc d'exclusió, i extrema situació de pobresa. Pujol va assegurar que la fundació continuarà amb el compromís de dur a terme els projectes que facin possible millorar la qualitat de vida d'aquestes persones. També va tenir unes paraules per la família d'Àngel Pujol i en especial per la seva viuda Dolors Oliva.

Els representants de les administracions, van retre unes plaques commemoratives a la família del fundador traspassat en reconeixement de la seva tasca, i van oferir la seva col·laboració en els projectes que tenen previstos.

Les associacions i entitats de Mollerussa, també van dedicar unes paraules a Àngel Pujol, donat que l'empresari havia sigut impulsor d'algunes de les activitats que al llarg dels anys han tingut continuïtat a la capital del Pla d'Urgell, com és el cas de la festa dels Cinquanta Anys, també activista de la promoció de l'esport, amb el F.C. Mollerussa, amb el bàsquet lleidatà, i moltes altres iniciatives socials i populars.

Un dels moments més emotius va ser la intervenció del pare Àngel Olaran, que es va desplaçar des d'Etiòpia per participar en el sopar i en l'homenatge, va agrair la

tasca del seu bon amic, i va demanar la sensibilitat dels assistents, en el que serà una nova crisi humanitària, ja que Etiòpia pateix una nova sequera, que provocarà una nova situació de gana extrema a més de 15 milions de persones.

La Fundació Centre d'Iniciatives Àngel Olaran, va organitzar el diumenge, una reunió de treball amb les ONG que col·laboren amb el missioner basc, amb la voluntat d'unir esforços per poder millorar l'eficàcia dels projectes, i garantir la continuïtat de l'obra del missioner. L'objectiu és crear una entitat a Wukro, amb personal local, i coordinar les accions que duen a terme les organitzacions Catalanes i Espanyoles.

Comentaris