Neix el ‘Club d'amics de la boira’ per dissenyar activitats culturals i gastronòmiques

El Club d'Amics de la Boira s'ha impulsat arrel de les dues edicions que ja s'han fet de la Ruta de la Boira i a petició de la gent que hi ha participat

<p>lliurament talo cavall</p>
photo_camera Acte de lliurament de l'aportació per al nou cavall de l'Estany

Amb el life motive de la boira, al Pla d’Urgell van sorgir diversos projectes, esportius i de lleure, que han tingut una important repercussió, com ha sigut la caminada turística Ruta de la boira, que va reunir a més de 400 participants. Per aquest motiu, dues de les entitats han organitzat aquestes activitats, Boira Turística de Ponent i Boira Bike, han impulsat un Club d’Amics de la Boira, que té com a objectiu programar activitats, que es convocaran de forma periòdica i en algunes ocasions per sorpresa, per tal de divulgar la cultura, el paisatge i la gastronomia de la Plana de Lleida.

Els cavalls de la Camarga que van arribar a l'Estany el 2009Segons Irene Barón, responsable de l'empresa Boira Turística de Ponent, el Club d'Amics de la Boira s'ha impulsat arrel de les dues edicions que ja s'han fet de la Ruta de la Boira i a petició de la gent que hi ha participat. En aquest sentit, Barón ha explicat que hi ha molta gent interessada a poder realitzar activitats esporàdiques per conèixer el territori de la plana de Lleida amb l'excusa de la boira persistent que hi ha en aquestes comarques a l'hivern. Després d'engegar la difusió de la iniciativa per les xarxes socials s'han aconseguit més de 100 adherits als quals s'hi han sumat 400 més que van ser el nombre de participants en la Ruta de la Boira que es va fer el passat 10 de gener a Vila-sana.

La iniciativa l'han presentat aquest dimarts en el decurs de l'acte de lliurament de 430 euros al Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana que es van recaptar durant la celebració de la Ruta de la Boira per finançar un cavall de la Camarga que es portarà a l'estany per situar-lo al canyissar de depuració juntament amb els altres dos que ja hi ha des del 2009.

Segons el director del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Toni Costa, aquests cavalls són molt beneficiosos per gestionar espais naturals. En aquest sentit, ha afegit que els diners recaptats serviran per pagar els costos de trasllat del cavall, que es portarà del Parc Delta de l'Ebre, i també per fer-li els controls veterinaris i alimentar-lo durant els mesos d'hivern, en què el canyissar està sec. El cavall, s'anirà a buscar entre finals de primavera i principis d'estiu i serà batejat amb el nom de 'Boira'.

Comentaris