Els diputats lleidatans al Congrés reclamen la duplicació de l'N-240 i l'alliberament de l'AP-2

La Proposició no de Llei demana també que mentre no s’alliberi l’autopista AP-2, es bonifiquin el 100% dels peatges

Toni Postius, d’En Comú Podem, Jaume Moya, i d’Esquerra Republicana, Francesc Xavier Eritja,
photo_camera Toni Postius, d’En Comú Podem, Jaume Moya, i d’Esquerra Republicana, Francesc Xavier Eritja,

Els diputats per Lleida del Partit Demòcrata, Toni Postius, d’En Comú Podem, Jaume Moya, i d’Esquerra Republicana, Francesc Xavier Eritja, han presentat avui al Congrés una Proposició no de Llei que reclama a l’Estat espanyol el duplicament de la N-240 entre les Borges Blanques i Lleida. “El balanç de sinistralitat de la carretera N-240, propietat de l’Estat, en el tram entre Lleida i Montblanc, és alarmant i insostenible. El territori reclama solucions”, asseguren els diputats.

La iniciativa també insta al Govern espanyol a la gratuïtat immediata del peatge entre Lleida i Montblanc a l’AP-2, “que permetria començar a reduir parcialment el pas de vehicles i conseqüentment l’elevada sinistralitat actual de la N-240, així com l’inici de la negociació del rescat d’aquest tram amb Abertis. De fet, el pressupost de 2016 de l'Estat espanyol ja contempla una partida per a l'estudi d'intervenció de la N-240 entre les Borges i Lleida, amb el compromís d'executar a partir de l'any 2017, calculant una inversió d'uns 56 milions d'euros. “Aquestes obres de la N-240 entre Lleida i les Borges Blanques permetrien connectar la capital de les Garrigues amb Montblanc, a través de l'actual AP-2, ja que aquest tram sí que transcorre en paral·lel a la carretera, pel qual s'acabaria amb el greuge històric que pateixen els municipis afectats i els usuaris habituals en ser l'únic tram de tot aquest eix que connecta el Mediterrani amb el Cantàbric que està pendent de projecte per a ser convertit en una via ràpida, econòmica i segura”, destaquen els diputats.

Postius, Moya i Eritja destaquen que “el preu pagat en vides humanes i en patiment de les famílies del territori, tan inacceptable com injustificable, se suma al compromís i les nombroses gestions dutes a terme a tots els nivells per la Generalitat de Catalunya i els alcaldes representants dels municipis, agrupats en la plataforma "Prou Morts a l'N-240", davant les institucions de l'Estat espanyol, amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i la Cambra de comerç de Lleida, així com altres entitats de la societat civil organitzada que han celebrat també els seus debats i elaborat els seus documents d'estudi i proposta”.

Comentaris