Florenci Cerviño entre la competició i la passió per la natura

La història d'una passió que amb el temps ha convertit a Floreci Cerviño en un expert i campió de pesca, una crònica personal que neix a Tui a la província de Pontevedra.

Florenci Cerviño en una de les seves sortides en els rius catalans.
photo_camera Florenci Cerviño en una de les seves sortides en els rius catalans.

Reportatge.

Florenci Cerviño, veí de Mollerussa i natural de Tuy -Tui amb gallec-, a la província de Pontevedra, és un reconegut pescador, amb un ampli bagatge tant en el que fa a la competició com a l'activitat de natura relacionada amb els rius i la pesca.

Ens explica, que des de ben petit, quasi amb el pit de la mare a la boca, i assegut en un cistell, mentre la seva progenitora confeccionava aquests estris amb el vímet que trobada a la riba del riu, en Florenci quedaria atrapat per aquelles vivències d'infantesa, el cant de l'aigua que solcava llit avall, les granotes, i tota una simbiosi de natura que es respirava en aquelles estones al costat de la mare... mai més deixaria d'observar les ribes i els llits dels rius per petits que fossin. Tota aquella vivència va provocar en ell una atracció inevitable a aquests entorns naturals.

Aquelles experiències van servir al Florenci per transformar-se d'observador en expert dels entorns fluvials, la fauna, la flora, el comportament de l'aigua, i sobretot, els hàbitats i els seus protagonistes. L'argument perfecte del Florenci per continuar en contacte amb aquell que havia estat el seu bressol, va ser aficionar-se a la pesca. La pesca des del prisma d'una persona com el Florenci canvia de concepte, ell vivia l'activitat amb la consciència de depredador natural, de pescar l'estrictament necessari i deixar que la natura continués el seu cicle.

Una convicció que el va portar a dedicar-se a la pesca esportiva, i ser un activista en contra de la pesca furtiva i la falta de respecte pels entorns naturals. Florenci Cerviño gaudeix de la pesca i al mateix temps de l'entorn en la que la practica, i aquesta continua essent la seva gran passió. En mig del riu, envaint un medi que no li és propi però sí proper, amb l'instint de caçador, però provocant el menor dolor a la seva presa, tan sols vol demostrar habilitat i respecte.

Florenci Cerviño és un dels pescadors reconeguts en l'entorn esportiu de Lleida, Catalunya i Espanya, medalles de bronze, plata, des de l'any 2012, reconeixements d'entitats esportives, i l'any vinent tornarà a ser representant lleidatà al Campionat d'Espanya.

Comentaris