OPCIó VOLUNTàRIA DEL MINISTERI DE FOMENT PER A QUE NO PASSIN PER L’N-240

Peatge a meitat de preu a l’AP-2 pels camions entre Montblanc i Lleida

El Ministeri de Foment ha anunciat que bonificarà els camions amb fins al 50% de l'import del peatge de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida.

Acte de protesta de la Plataforma Prou morts a l'N-240 celebrat a les Borges
photo_camera Acte de protesta de la Plataforma Prou morts a l'N-240 celebrat a les Borges

El Ministeri de Foment ha anunciat que bonificarà els camions amb fins al 50% de l'import del peatge de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida. La mesura, que forma part d'una prova pilot que s'aplica a altres trams de carretera de l'Estat espanyol, es posarà en funcionament l'1 de juliol i és de caràcter voluntari, per tant, no implica que els camions hagin de deixar de transitar per la carretera N-240 obligatòriament.

Segons els càlculs del govern espanyol, d’aquesta mesura acordada amb la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies se’n podran beneficiar més de 145.000 vehicles pesants, i es posarà en marxa en forma d’experiència pilot fins al pròxim 30 de novembre i en el cas de Catalunya només es realitzarà en el tram de carretera de Lleida-Montblanc. En total afectarà sis trams de carreteres que sumaran 326 kilòmetres. La proposta inicial de Foment era una desviació obligatòria en setze trams de carreteres de sinistralitat elevada, com l’N-240. Amb aquesta prova pilot, Foment vol millorar la seguretat vial i redistribuir el tràfic per diferents vies. A Lleida, els transportistes que prenguin l'alternativa de pagament s'estalviaran 16 minuts de conducció respecte als 43 minuts estimats per fer el recorregut per l'N-240.

La resta de trams en què es començarà a aplicar la mesura són el Villalba-Villacastín de l'AP-6, el Dos Hermanas-Jerez Norte de l'AP-4, el Rubena-Armiñón de l'AP-1, el Puixeros-Poriño Frontera Portuguesa de l'AP-9 i el León-Campomanes de l'AP-66.

Comentaris