Una performance del cineasta Robert Garcia obre Lo Cercacurts de Montornès de Segarra

La 8ena edició de Lo Cercacurts.Festival de curtmetratges de Montornès de Segarra s'inaugura aquest divendres al Castell de les Sitges de Florejacs amb una performance del projecte "Nosferatu: El origen" del cineasta mollerussenc Robert Garcia.

Robert Gracia en una performance del projecte "Nosferatu: El origen"
photo_camera Robert Gracia en una performance del projecte "Nosferatu: El origen"

Robert Garcia, realitzarà la seva 4a representació del projecte de llargmetratge "Nosferatu: El origen" en la inauguració de Lo Cercacurts, 8è Festival de curtmetratges de Montornès de Segarra que enguany ha fet novament un salt exponencial en el nombre de participants; concretament s'han rebut 380 curts de Catalunya, d'arreu de l'estat espanyol i també de l'estranger. Com a novetat principal és que s'han utilitzat les plataformes online dedicades a festivals de cinema, per a rebre, visionar i puntuar els curtmetratges. Una altra de les novetats, ja incorporades en la passada edició, és la projecció en diferents espais de la Segarra i també de l'Urgell.

Aquest divendres, la inauguració es realitzarà en un espai únic com és el Castell de Les Sitges de Florejacs a les 8 de la tarda, on el mateix director del festival conjuntament amb l'actriu de Tàrrega establerta a Barcelona Yasmin Taisir; deleitaran al públic assistent amb la seva 4a performance per promocionar el projecte de llargmetratge que Garcia ha escrit i que actualment es troba en fase de ser produït. Garcia explica que es donarà a conèixer un micromecenatge per a realitzar un teaser i un dossier de producció per a què sigui una carta de presentació de cara a les productores cinematogràfiques, i també per poder optar al proper Coming Soon del Festival Internacional de Cinema Fantàstic Sitges 2014, on es reuneixen importants directors i productors de tot el món. El teaser promocional es rodarà el primer cap de setmana d'agost al mateix Castell de Les Sitges i a la vila de Florejacs, així com a diferents indrets de la Segarra. La participació és oberta com a figurants, dins de vàries de les recompenses que el micromecenatge ofereix.

La història de  "Nosferatu: El origen" és un drama fantàstic ambientat a l'Europa de l'Est del segle XVIII Garcia ha estat més de 2 anys investigant i escribint el guió; barrejant succesos que van passar realment en aquella època, amb elements de ficció. En la història s'hi pot trobar elements diversos com desolació, odi, amor, sexe, intriga, terror...

El festival continuarà aquest pròxim diumenge amb una projecció al teatre de Ca l'Eril de Guissona; el divendres 11 de juliol als jardins del teatre Ateneu de Tàrrega i finalitzarà a Montornès de Segarra el dissabte 12 de juliol amb una taula rodona on hi participarà la vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol i també directora de cinema Judith Colell. Seguidament una sessió de curtmetratges, el sopar popular i l'última sessió dels finalistes. Posteriorment hi haurà l'entrega de premis i la vetllada acabarà amb un concert del grup AUDIOLEPSIA amb videoprojeccions i Dj.

Trobareu més informació a la pàgina Web del festival.

Comentaris