Un comunicat en el seu compte de Facebook fa oficial el tancament i la suspensió de la festa programada per dissabte

Una aposta arriscada que va impulsar la família Bomvehí, que amb molt d'esforç i tenacitat ha intentat navegar per les aigües de la situació econòmica, amb alternatives creatives i originals, que no han estat suficients per superar l'embranzida de la crisi, la mobilitat del jovent, el 'botellon', així com la pressió de la legislació i els controls etílics a les carreteres.

Una grua retira els equips de refrigeració del complex Big-Ben
photo_camera Una grua retira els equips de refrigeració del complex Big-Ben

La direcció del complex Big-Ben ha comunicat aquest divendres a través de la seva pàgina de Facebook el tancament definitiu de les instal·lacions, així com la suspensió de la festa programada per aquest dissabte en el recinte exterior. El comunicat argumenta la clausura de l'activitat, com a conseqüència del canvi d'hàbits de la joventut i la situació econòmica actual. Tot i així el comunicat també anuncia que tenen prevista una festa de comiat, sense concretar data.

Les dificultats econòmiques de l'empresa van derivar fins al punt que la propietat del complex passes a les mans d'una entitat financera, fa aproximadament un any. La direcció ha intentat, infructuosament trobar inversors, segons va informar territoris.cat, per tal de poder reconduir la situació. El complex va organitzar darrerament un seguit de festes dirigides als nostàlgics, que van omplir les sales, una estratègia puntual, que no va ser suficient per recuperar els orígens del complex de referència.

Desmomtant Big-BenAl llarg d'aquesta setmana, han començat a desmantellar bona part de l'equipament, tant del restaurant com de les sales de la discoteca, tal com es pot veure en la fotografia. Per la qual cosa, serà difícil que l'entitat financera pugui vendre la instal·lació amb la mateixa activitat.

Fons, pròximes a la direcció i a l'entitat financera han deixat entreveure, que per tal que no es repeteixi el que va passar amb la discoteca lleidatana Wonder, amb el vandalisme i el desmantellament furtiu, es podria procedir a l'enderroc en un termini relativament curt, per poder recuperar el solar, que es troba en una zona estratègica del pla urbanístic de Golmés.

La discoteca que va obrir portes al març de 1976, va tenir una trajectòria àlgica que va obligar a ampliar l'any 1983 amb una de les propostes més innovadores d'Europa, segons les crítiques de l'època. Però el complex va començar el seu declivi a conseqüència d'un fet tràgic que va succeir a final d'agost de 1993, en el que va morir un jove com a conseqüència d'una baralla.

El litigi va obligar a tancar la sala durant uns mesos i a partir de la data, la clientela va començar la diàspora per altres sales de la demarcació, al que es va afegir l'obertura d'espais a l'aire lliure.

El Complex Big-Ben va començar un segon cicle el 2 d'octubre de 2004, sota la direcció d'un grup d'empresaris del pla d'Urgell, que van encarregar el projecte a l'interiorista Joan Font. Una transformació que tenia com a objectiu adaptar la macrosala als nous hàbits de la joventut, espais més reduïts i la integració d'espais virtuals, d'imatge i grafisme, que es projectaven sobre pantalles de grans dimensions.

Una aposta arriscada que va impulsar la família Bomvehí, que amb molt d'esforç i tenacitat ha intentat navegar per les aigües de la situació econòmica, amb alternatives creatives i originals, que no han estat suficients per superar l'embranzida de la crisi, la mobilitat del jovent, el botellon, així com la pressió de la legislació i els controls etílics a les carreteres.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement