23.05.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa disposarà de fibra òptica en tres mesos i la comarca reclama el desplegament

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha iniciat gestions amb l'operadora de telecomunicacions Movistar per tal que valori instal·lar la fibra òptica a tots els municipis de la comarca.

Treballs de desplegament de fibra òptica a Mollerussa.
Treballs de desplegament de fibra òptica a Mollerussa.
Mollerussa disposarà de fibra òptica en tres mesos i la comarca reclama el desplegament

L'operadora Movistar està finalitzant la primera fase del desplegament de la fibra òptica a Mollerussa, una actuació que consisteix en la distribució del cablejat principal per la ciutat. Diverses empreses duen a terme els treballs de connexió per les canalitzacions de serveis soterrats, que finalitzaran al mes de juny. La següent fase consistirà a facilitar les escomeses als domicilis dels abonats.

Els alcaldes del Pla d'Urgell demanen els desplegament de la fibra òptica.Encara que la comercialització del servei, de forma generalitzada no es durà a terme fins al mes de juliol, l'operadora ha subministrat aquest servei en el carrer Arbeca, un dels primers en què es va desplegar la xarxa principal.

El desplegament de la fibra òptica a la ciutat suposarà un salt qualitatiu en permetre navegar per internet deu vegades, més ràpid que l'actual ADSL. La instal·lació del cable va a càrrec de la companyia i anirà seguida d’una campanya per part de Movistar per informar els veïns d’aquest nou servei, que també arribarà al municipi del Palau d’Anglesola. En aquest sentit, el seu consistori ha atorgat llicència urbanística a Movistar perquè instal·li fibra òptica en aquelles zones que estiguin habilitades per acollir el servei.

Treballs de desplegament de fibra òptica a Mollerussa.Però aquest desplegament a Mollerussa i al Palau d'Anglesola, ha provocat que la resta de municipis a través del Consell Comarcal s'hagin mobilitzat, iniciant gestions amb l'operadora Movistar per tal que valori instal·lar la fibra òptica a la resta de municipis de la comarca. El Consell de Presidència de l'ens comarcal ha pres l’acord de demanar formalment a l’empresa, en nom de tots els alcaldes de la comarca, la instal·lació de la fibra òptica a tots els pobles del Pla d’Urgell.

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat, que aquest servei milloraria molt l’accés als serveis de telefonia i d’internet i representaria avantatges per tots els comarcans, tant econòmics com de velocitat i de qualitat de la connexió. Fabregat ha afegit que hi ha bona predisposició de l’empresa, sobretot per a instal·lar la fibra òptica als municipis més propers a Mollerussa i, a continuació, a la resta de la comarca.

Mollerussa disposarà de fibra òptica en tres mesos i la comarca reclama el desplegament
comentaris